Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Christiansand protestfestival: Advarsel - Idyllen kan bli brutt

Rasmussen, Helene
2001-01-20
Det handler om å stå opp og si meningene sine. Ikke bare flyte omkring som en død fisk, men våge å heise flagg og si det resten av folket ikke sier. Slutte med å late som om alt er såre vel når det egentlig er store mangler både den ene og den andre plassen. Det er på tide å protestere!
Tre samfunnsengasjerte mennesker som tok en prat ble til en protestfestival. Den skulle finne sted i Kristiansand og fikk navnet Christianssand Protestfestival. Første protest, mot at byen skiftet navn.
Det var mye å ta tak i.
«Den villeste av oss tre snakket om en kjærlighetsrevolusjon. Den som var ment å være saligst snakket om at mennesker hadde mistet Gud. Den som sprellet mest nærmet seg friheten og ønsket å få til noe utenom det vanlige» står det i forordet. Det var tanken bak det hele.

Kjendiser
Av de som ble spurt til å holde foredrag, var de fleste positive. Det har derfor vært mange kjendiser i Kristiansand. Det har vært gamle og ung, kjente og mindre kjente, kristne og ikke kristne. Felles for alle er at de har en mening om noe. De er engasjert, de brenner virkelig for noe, og de står frem. Ole Paus, Finn Kalvik, Vigdis Hjort, biskop Olav Skjevesland, Jon Michelet og Per Lønning er blant de som har vært på banen.

Varierte temaer
Det de har diskutert har vært variert. Debattene og samtalene har vært innom moral og verdier, tro og engasjement, miljø, fred, e-stoffer, likestilling, og alt annet foredragsholderne har engasjert seg i. Det kan bli vanskelig å finne noe nytt når det skal oppfølges neste år. I tillegg var det musikalske innslag.

For «vanlige» folk
Men det er ikke bare de få som holdt foredrag som skal engasjere seg. Det ble anledning for åpen debatt og innlegg fra salen. Eller, sal og sal… mange av foredragene ble holdt på typiske utesteder hvor vanlig (u)engasjerte mennesker går. Noe av poenget var nettopp å prøve å få den vanlige mannen på gata til å få øynene opp og gjøre noe for verden og ikke «subbe videre i den grå massen», som biskop Olav Skjevesland beskriver oss i dag.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone