Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Arena - ikke bare for sportsfreaker

Arena - ikke bare for sportsfreaker

Rasmussen, Helene
2001-01-24
Hvis du elsker sport, liker nye fysiske utfordringer og å få utfolde deg med hele deg, er definitivt Arena, stevnet KRIK arrangerer i slutten av sommerferien, noe for deg. Men føler du deg mer hjemme med chipsposen foran TV-skjermen og ikke liker ballsport, er du like velkommen. Arena passer for alle. For i tillegg til sporten er det gode møter, sang som løfter taket og et utrolig bra fellesskap. Alle de vi har snakket med, har hatt noen flotte dager.
- Det har vært kjempetopp! Været var dumt, og det er ikke så lett å bli kjent med folk, forteller Astrid ivrig. Hun og Maria sitter i det store teltet hvor de og noen andre sover. De har musikk på for fullt, og det trekker til seg mye oppmerksomhet.
- Hun er i slaget likevel, sier Maria og smiler.
- Jeg er veldig glad i sport, og så er jeg glad i å synge, sier Astrid, som er mest med i samtalen. - Jeg liker tvangssport, sånn at man må løpe en mil, to mil, sier hun med innlevelse. Jeg aner at det er litt ironisk ment.
Maria rister på hodet på spørsmålet om hun liker sport, men ombestemmer seg litt.
- Jo…jeg liker sport godt, av og til…
- Trives du likevel?
- Å jada! forsikrer hun. - Jeg synes det er kjempegøy! Vi danser!

Litt av hvert
Astrid sier hun liker best skiskyting, men det var ikke snø. Det hadde de visst i Kragerø, så det er ikke umulig.
- De har jo alle mulige slags tilbud her, så det skulle ikke være så vanskelig å skaffe 4 mil snø, ler hun. Jentene synes at det kanskje er litt mye fritid.
- Men det er bra, sier Maria, for da kan vi bade. Det sosiale er bra, og møtene er også helt topp. - De er skikkelig gode de som forteller, de er så morsomme. Vi følger med!
- Vil dere anbefale andre å komme hit?
- JA!!! Ja, det mener jeg virkelig. Selv om de må reise langt! Det er Astrid som svarer. Jeg kan se at hun mener det.

I rullestol
Ikke alle har like bra utgangspunkt, skulle man tro. Håvard sitter i rullestol, men er med på det som skjer likevel.
- Det er kjempebra å være her, stemningen er glimrende! sier han om oppholdet så langt. - Det er større enn andre ting jeg har vært på, med større utfordringer.
Som aktivitet valgte Håvard selvforsvar, og Gospel jr traff han mens vi spilte volleyball i ring, og lett slo ut vår journalist.
- Hvordan er det å sitte i rullestol?
- Det går lekende lett. Jeg har ikke opplevd noe annet. Det er klart det ikke er like lett praktisk sett, men KRIK har gjort en topp jobb.
En kompis tok han med på lokallaget på Grønland, og han var på Arena for første gang i fjor.
- Er dette stedet for de som helst sitter inne og ikke tror de kan få til noe?
- Ja, det er det. Jeg vil anbefale alle å komme hit, alle som liker å prøve ut det ekstreme eller som heller vil ha noe mer sikkert. Instruksjonen er bra! Men jeg tror ikke det er lett å reise alene, så få med deg en venn. Jeg reiste sammen med en i fjor, og har med meg en kamerat i år også.

Alt mulig
Daglig leder i KRIK, Øystein Vegge, avkrefter at man må være flink i sport for å delta på KRIKs arrangementer.
- Vi har alle mulige tilbud. For de som vil prøve nye ting, og for de som vil bli bedre. Det er over 20 aktiviteter å velge mellom. Vi har diverse ballspill, klatring, kajakk og brettseiling, for å nevne noe.
- Hvorfor er det i Kristiansand? Er ikke det litt langt for noen?
- Ja, det kommer jo noen fra nord. Det er verd turen, også om du ikke driver med sport til vanlig. Vi har vært på Dvergsnestangen hele tiden. Det er en fin plass, og det er blitt innarbeidet nå.

Minigolf med Knut
Og så er det jo noen som er utrolig flinke, også. Noen er norgesmestere eller med på landslaget. Noen har selvtilliten på topp. Jeg tok en prat med Sven etter at han slo Knut Tveitereid i minigolf (med et/to slag).
- Er du flink i minigolf?
- Dødsflink.
- Hvilket seminar var du på?
- Trampoline.
- Hva gjorde dere der?
- Hoppa på trampoline.
- Hopper du til vanlig?
- Litt.
Det ble en del minigolfrunder for Knut. (Les andaktene hans på Gospel jr) De ble delt ut som gevinster. Han hadde ikke den helt store erfaringen, og selv påsto han at han ikke var så veldig flink. Det gjorde ikke noe det. Han fikk forresten hole-in-one en gang!

Arena-lekene
På lørdagen var det klart for første uoffisielle NM i five-a-side-fotball og beach-turnering. Det var helt frivillig, og alle som ville kunne være med. Ikke alle som deltok, var på Arena ellers. Det var klasser for jenter og gutter under og over 20 år, og en blandet klasse i beachvolleyball. Prisen var på 200 kroner pr. beachvolleyball-lag og 400 pr. fotballag. Det ble litt i meste laget, og de halverte prisen siden det ble for lite oppslutning.
Det skulle ikke være et NM kun for de med penger og talenter! Og da dagen kom og det var klart for avspark, ble det stor suksess. Helt fra første stund var det full rulle med kamper og høy musikk. Noen av kampene i sluttspillet måtte avlyses på grunn av tidsmangel. I pausen var det underholdning med streetjazz og breaking.

Bra samhold
Noen benyttet dagen til å gjøre andre ting, for eksempel dra til byen. Lena hadde skadet armen og kunne ikke være med på håndball eller volleyball som hun liker best.
- Men det er så bra å være her for det, sier hun energisk, øynene lyser av glede. - Det å kjenne stemningen er nok. Og så er det så bra å kombinere det å ha sport og å være kristen. Det blir så bra samhold ved å gjøre noe som lag!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone