Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Kristendom og alkoholIllustrasjon Foto: Johannes Holmedahl

Kristendom og alkohol

Tjellaug, Ane Bamle
2001-01-28
Kan kristne drikke alkohol??? Dette er et av de mest omdiskuterte emnene blant kristne ungdommer nå til dags. Gospel jr spurte tre kristne ungdommer i forskjellige aldre hva de mente.
Hva mener kristne ungdommer om alkohol?

Christine (19): «Jeg kan ikke si at jeg har så mye til overs for folk som går ut hver helg og drikker seg helt fra sans og samling. Skjønner liksom ikke helt at det kan være så gøy å bli så «borte vekk» og gjøre masse man ikke kan stå for siden og som man angrer veldig på etterpå. For ikke å snakke om det man ikke husker...Nå trenger man jo ikke å drikke hver helg for at dette skal være dumt. Dumt er det uansett hvor ofte det skjer. Men, derimot, så er jeg ikke for total avholdenhet heller. Jeg innrømmer at jeg har opplevd og vært så dum selv, men jeg fant fort ut at det ikke var no for meg. Kan faktisk ha det vanvittig festlig uten (Klisjé, men sant!) Men når jeg er ute drikker jeg faktisk litt. Blir ikke «full», bare litt mer i godt humør. Høres muligens teit ut, men noe av det som inneholder alkohol er faktisk godt. Du kan vel kanskje si at jeg er litt sånn «fram og tilbake», men...der har du meg. Synes liksom det er greit å «nyte alkohol» på en mer eller mindre moderat måte. Når det gjelder det med å være kristen og nyte alkohol, så er jeg ikke så veldig belært med det som står, men har fått med meg en setning: «og de drakk seg glade.» Kjent faktum at Jesus drakk vin. Tror det er snakk om måtehold, jeg. Det å kjenne sine begrensninger, det å ikke gi fra seg kontrollen over seg selv. Er dere med på den?”

Harald (17): Når det gjelder alkohol, holder jeg avstand fra det. Jeg forstå rett og slett ikke hva som er poenget med det. Folk sier at de har hatt det moro, men husker ikke en ting av det de har gjort. Rett og slett tåpelig etter min mening.
Jeg synes kristne skal holde seg borte fra alkohol, både fordi jeg er oppvokst i et kristent der jeg har lært at det er galt, og fordi det står tydelig i Bibelen at en ikke skal drikke seg drukken.

Elise (14): Jeg ser på alkohol som noe negativt. Jeg ville aldri drukket alkohol om noen hadde tilbudt meg det. Mine foreldre drikker ikke alkohol, og det er jeg veldig glad for. Da blir de et bra «forbilde» for meg. Det er jo veldig mange som er litt eldre som meg som drikker seg fulle i helgene, det er rett og slett TÅPELIG. Men hvis folk drikker et glass champagne til en fin middag av og til, syns jeg ikke det gjør så veldig mye.

Bibelens syn på saken…???
Det er mange syn på hva Bibelen mener om alkohol og det er vanskelig å finne et fasitsvar. Likevel kan noen vers fra Bibelen gjøre oss litt klokere.

Så lot han bære til dem av maten på sitt eget bord, og Benjamin fikk fem ganger så mye som hver av de andre. Og de drakk seg glade med ham.
1. Mos 43, 33


Drikk dere ikke drukne av vin, for det fører bare til utskeielser, men bli fylt av Ånden,
Ef 5, 18


Drikk ikke lenger bare vann, men bruk litt vin for din mage og for de sykdommer du så ofte lider av.
1. Tim 5, 23


Les gjerne også Joh 2, 1-11. Der står det om da Jesus gjorde vann til vin.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone