Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Guddommelig prat

Guddommelig prat

Tjellaug, Ane Bamle
2001-01-29
Det er en kald og guffen høstkveld i oktober. Ute er det mørkt, vinden uler og regnet plasker ned, men inne hos familien Nilsen i Brevikstranda er det varmt og trivelig. Hele stua er fylt med ungdommer, som sitter spredt rundt i rommet og prater ivrig med hverandre. Det er tirsdag og tid for Bamble Ungdomsmusikks ukentlige samtalegrupper.
Samtalegruppene er bygd opp på samme måte som alphakursene og er en frittstående fortsettelse av kurset, uavhengig om du har vært med på alphakurs før eller ikke.

Kvelden foregår slik: Den første timen er det mat og sosialt samvær. Etterpå er det en av de voksne lederne som har et tema, og han/hun prater i alt mellom 10-30 minutter. Så er det en liten pause, før alle deles inn i tre grupper, og går for å snakke om temaet. Hver gruppe har en voksen leder som skal sørge for å holde samtalen i gang. Ofte lager den som har temaet oppgaver eller spørsmål gruppa skal svare på.

Temaet
Denne kvelden var temaet ”Å være sammen”. Lars Hals, som hadde temaet, snakket mye om hvordan Gud har skapt kjærligheten for oss. Om at Gud vil vi skal forelske oss og oppleve kjærligheten. Alle ungdommene fulgte nøye med.

Som vanlig var det et aktuelt tema som ungdom i dag er opptatt av, og ofte har ikke temaholderen noen preken, men bruker heller utradisjonelle måter å få frem budskapet på. Det er ikke alltid det kommer frem noen fasitsvar under temaet, og da må ungdomene selv tenke etter og diskutere hva som er rett.

Gruppene
Hvor godt gruppa fungerer varierer fra gang til gang. Enkelte ting er mer engasjerende og lettere å snakke om enn andre ting. Det fikk jeg erfare da jeg tok meg en tur innom en av gruppene. Lystig latter og høylytt skravling møtte meg i det jeg gikk inn på rommet der ”treerene” satt. Der satt det fem gutter og ventet på at resten av gruppa og gruppelederen skulle komme. Da gruppa skulle begynte å snakke sammen ble det plutselig stille. De snakket litt om forelskelse, men kom ikke akkurat så langt. Det var tydelig at dette var et emne det er vanskelig å snakke om. I stedet slo de over på å snakke om alle kjærestene til den ene gutten på gruppa. Gruppelederen rodde dem inn til temaet et par ganger, men fikk ikke så mange svar. De kom til slutt gjennom oppgavene, uten at de har sagt så altfor mye om hvert punkt.

Ungdommene
Silje Aspeflaten (14) og Stine Isaksen (15) smiler mot meg og er mer enn villige til å fortelle meg litt om opplegget.
– Jeg er her for å lette sjelen, begynner Silje dramatisk, men er ikke alvorlig lenge. Hun smiler mens hun ser på Stine, som forteller at hun er her fordi det er så koselig. – Her får du fellesskap med andre kristne, du kan spise god mat, og du kan diskutere med andre folk på din alder. Stine ler, og forteller at hun syntes det er veldig bra med disse gruppene fordi du kan få pratet om det du føler, mener og tror.
– Det er greit å få dele erfaringer med noen.
– Jeg syntes disse gruppene er koselige. Det er fint at du kan si det du vil, og det er jo moro å treffe venner også, legger Silje til. – Jeg føler at jeg får veldig mye ut av det. Jeg får svar på mange spørsmål jeg har lurt på lenge. Hun ler igjen, og Stine fortsetter.

– Det jeg får ut av dette er flere spørsmål, tro og tvil, sier hun voksent, og ler litt. – Det er et veldig bra opplegg, fordi det er mange kristne ungdommer på din alder. Det blir mer personlig og intimt siden vi samles hjemme hos folk, og det er jo koselig å komme sammen, smiler hun.
– Jeg syntes det er bra fordi det er mange ungdommer i samme situasjon som deg her. Det er veldig positivt at det alltid er en voksen leder som kan svare på ting du lurer på. Og det er gøy å diskutere meninger med hverandre, forklarer Silje ivrig. Og plutselig er kvelden over og Silje og Stine må nødt å reise.

Noe for deg?
Hvis du syns dette høres interessant ut og vil prøve å få i gang noe slikt i din menighet, så er det bare å prøve! Det finnes et opplegg, Ungdomsalpha, som går an å starte med. Ungdomsalpha er et kurs som omhandler de viktigste tingene i kristendommen, og det finnes kursmateriell, både deltager og lederhefter, som det går an å få tak i. Ta kontakt med menigheten din eller få med deg noen andre ungdommer, og start opp nå!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone