Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
På teater for å høre fra BibelenFoto: Helene Rasmussen

På teater for å høre fra Bibelen

Rasmussen, Helene
2001-01-30
Ved hjelp av kroppsspråk, tre stoler, et bord og et lys klarte Svein Tindberg å formidle minst en ting: Bibelen er ingen kjedelig, gammel bok!
Fra ungdomsgjengen i kirka dro vi litt over 20 stykker for å se Svein Tindberg framføre Apostlenes gjerninger. Det var Odd Tore (ungdomsarbeideren) som kom på ideen.
- Da vi så at det skulle settes opp, tenkte vi med en gang "Wow! Dette skal vi på!", forteller kona - Markus-evangeliet var så inspirerende at vi ikke ville gå glipp av dette.

At det var verdt pengene, tror jeg de fleste var enige om. Skuespilleren Tindberg hadde en fantastisk evne til å gi liv til ordene ved å bruke mimikk, kroppsspråk og styrke på stemmen bevisst. Og han mener det han forteller - han ble selv kristen under arbeidet med Markus-evangeliet. Denne gangen hadde han valgt et litt lengre stykke, og han kuttet derfor bort noen deler, for eksempel lange slektstavler. I steden puttet han inn noen forklaringer, godt antydet av time-out-tegn. Han hadde også med noen deler av brevene Paulus skrev.

Det er ganske mye stoff å huske på, så noen og enhver kan bli imponert av selve huskearbeidet. For våre hjerner ble det kanskje litt i meste laget på en gang. For oss som ikke har lest hele Bibelen, var det gøy å oppdage nye interessante ting som står der. Du skulle nesten ikke tro han leste direkte opp fra Bibelen; det hele hadde så mye liv over seg. Til tider var det som å være der, og særlig for Pål som hadde vært der og sett alle stedene. En av kommentarene etterpå, som sier mye om vår rolle, får bli en utfordring til presten eller tekstleseren: "Det var genialt! Slik skulle gudstjenestene vært!"

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone