Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Impuls 2001 - Inspirerende konferanse for ungdomFoto: Ane Bamle Tjellaug

Impuls 2001 - Inspirerende konferanse for ungdom

Tjellaug, Ane Bamle
2001-03-13
Stavanger Turnhall var fylt til randen. Overalt var det ungdommer med hendene i været, lukkede øyne og et salig smil om munnen. Ungdommer med tårer i øynene. Ungdommer som klappet. Ungdommer som smilte. Ungdommer som sang. I'm thirsty! Longing just to see Your kingdom come. Praying that today your love is shown! En intens stemning. Alle var konsentrerte. Ikke om bandet på scenen, men om musikken. Om sangen. Om teksten. Det var som om en ånd hadde fylt hallen. En hellig ånd.
9. - 11. februar 2001 ble det arrangert en stor ungdomskonferanse i Stavanger, Impuls 2001. 1100 ungdommer og ungdomsledere hadde funnet veien til Stavanger for å søke Gud og fellesskap med andre kristne. Mange var kommet lange veier for å komme på konferansen: Fra Haugesund, fra Kristiansand, fra Skien, fra Oslo og til og med fra Finnmark!!! Turnhallen var full, eller hvertfall så full som den hadde lov til å være, og skolene var fylt opp med folk som skulle overnatte. Alt var klart for et storslått arrangement…

…og det kan jeg love dere at det ble også…
Den første kvelden startet med en forsinkelse. Kanskje ikke det beste som kunne ha skjedd, men folk holdt humøret oppe. Etter en time kunne Celebrationsmøtet starte. Lovsangsbandet fra Soul Survivor, en ungdomsmenighet fra England, ledet an i lovsang. Sangene var friske, men folk var litt reserverte for å la seg rive med i sangen. Etter en stund med lovsang var det tid for "undervisning" med engelskmannen Mike Pilavachi, som er grunnleggeren av Soul Survivor. Han hadde med seg en tolk, som var mer et humoristisk innslag enn til hjelp. Mike pratet lenge om hvordan han hadde strevet med å prøve å bli hellig da han var ung, og at han til slutt hadde gitt opp. Han hadde mange humoristiske poeng, som livet opp det han skulle si, og han hadde evnen til å sette seg inn i en ungdoms situasjon. På slutten var det litt mer lovsang, før alle gikk slitne og trette til skolene for å sove.

Neste dag var det et nytt møte, etter samme modellen som dagen før, før det var seminarer. Alle deltagerene fikk muligheten til å velge mellom to seminarer: Heart of worship, som var om lovsang og tilbedelse, og Vennskapsevangelisering, som var om hvordan man skulle fortelle vennene sine om Jesus. I tillegg var det egne seminarer for ledere. Jeg var på lederseminaret, og opplevde å bli kjempeinspirert til å drive ungdomsarbeidet vårt videre. Mike gav oss mange nye synspunkter på hvordan man kan gjøre det, og vi lærte en viktig ting: Det viktigste er å være en god venn! På kvelden var det møte igjen, der Mike fortalte oss om hvordan vi skulle be for helbredelse. Det ble også satt ut i praksis, og jeg tror at det ble noen færre som hadde hodepine og vondt i ryggen etter møtet…

Den siste dagen, søndagen, begynte vi rett med seminarer. Da ble guttene og jentene delt opp i kjønn, og guttenes seminar het Boys Zone og jentenes Girl Of God. Begge seminarene handlet om det motsatte kjønn, sex, forelskelse, venner og lignende. I tillegg var det egne seminarer for ledere. Litt utpå dagen var det avsluttningscelebration, etter samme modell som de forrige møtene. Du kunne merke at stemningen var en helt annen nå enn den hadde vært for to dager siden. Det var tydelig at det var noen høyere makter med i bildet. Folk levde seg veldig inn i lovsangen, og nå var det til og med noen som var oppe og fortalte om sin opplevelse med Jesus. Men det måtte ta slutt en gang… Slitne, men allikevel fulle av nytt liv reiste vi alle hjem hver til vårt.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone