Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

WWJD?

Tjellaug, Ane Bamle
2001-03-26
Du har kanskje sett mennesker som går rundt med armånd det står WWJD på? Og du lurer kanskje på hva dette betyr? Er det en kryptisk melding av noe slag eller kanskje en internettadresse? Hva med en hemmelig kode for en undergrunnsbande, eller kanskje en hemmelig forening? Vi forklarer deg de fire bokstavene…
WWJD er en engelsk forkortelse for "What Would Jesus Do"? Eller "Hva ville Jesus gjort" som det betyr på norsk. Armbåndet er ment som en påminnelse for deg i hverdagen. Ofte kan vi komme opp i vanskelige situasjoner, der vi ikke alltid vet hva vi skal gjøre. Da skal du se på armbåndet ditt og tenke: "What would Jesus do"? Hva ville Jesus gjort nå? Dette er til en hjelp for deg til å leve som en kristen. Jesus er vårt største forbilde, og vårt mål er å bli mest mulig lik han. Hvis vi hele tiden tenker etter hva Jesus ville gjort, og prøver å leve som han, da blir verden fort mye bedre.

Historien
WWJD startet i en ungdomsgruppe i Michigan, USA, for noen år siden. Ungdommene hadde funnet ut at ved å tenke etter hva Jesus ville gjort hver gang de tok en beslutning, kunne de gjøre verden litt bedre, med et steg av gangen. De fikk den geniale ideen om å lage armbånd, slik at folk hele tida kunne bli minnet på det. Mange spurte ungdommene om hva disse armbåndene betydde for noe, og snart hadde de spredd seg utover hele hjembyen deres. Dermed ble de lansert i hele USA, og WWJD hadde spredd seg til å bli et landsdekkende begrep. Nå blir armbåndene solgt over mesteparten av verden, og i dag det er 14 millioner mennesker som går med disse armbåndene.

Hva ville Jesus ha gjort?
For å finne svaret på dette spørsmålet er det bare en ting å gjøre: Lese i Bibelen. Denne boka er pakka full av Jesushistorier, som kan gi oss peiling på hva Jesus ville gjort i forskjellige situasjoner. Men et par stikkord kan du få umiddelbart. Jesus ville aldri gjøre noen vondt, såre noen, forskjellsbehandle noen eller overse noen. Han gav oss et bud, som er det viktigste av alle: Du skal elske din neste som deg selv. Prøver du å holde dette budet har du kommet langt på vei…

Men hva betyr dette for meg?
WWJD betyr ingenting for deg hvis du ikke gjør noe med det! Hvis du virkelig går inn for å leve etter WWJD-prinsippet, det vil si å leve slik som Jesus ville ha gjort det, det er først da det får betydning! WWJD kan faktisk gjøre ditt og andres liv bedre, men da må du gå inn for det selv.

Armbåndene kan også hjelpe deg med å fortelle andre om Jesus. Dersom noen spør deg har du en gyllen mulighet til å fortelle andre hva du tror på!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone