Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Sløv og gladFoto: Ellen Lande Gossner

Sløv og glad

Gossner, Ellen Lande
2001-04-17
«Kom til Jesus!» skal det stå på Per Arne Drangslands snowboard.
Per Arne Drangsland er en av de tredve beste i Norge til å kjøre snowboard.
Målet hans er å nå toppen.
- Jeg har lyst til å være proffkjører, sier tjueåringen.
- Jeg har alltid hatt tro på meg selv. Kanskje litt for mye. Jeg hopper ut i det som er nytt og liker å være med på det som skjer. Jeg kjører kanskje et nivå høyere opp enn det jeg virkelig befinner meg på. Sånn er jeg. Men han blir utrolig skuffa når han faller og slår seg. Han liker ikke at det gjør vondt. Da bestemmer han seg for å slutte, men det går heldigvis fort over. Per Arne er en av fire på et team som er sponset av Urban og CéBé. Tre ganger i uka trener han, og fram til slutten av mars er de fleste helgene satt av til konkurransekjøring.
- Jeg tenker ikke at jeg trener når jeg drar til en bakke for å kjøre. Jeg tenker heller at i dag skal jeg ta det eller det trikset. Jeg synes det er gøy. Det er derfor jeg holder på med dette.

Strenge regler
Jeg spør hva han smiler av. For han smiler hele tiden. Per Arne bare ler av spørsmålet, smiler enda bredere og trekker på skuldrene. Kanskje det er for tidlig på morgenen. Klokka er halv ti. Enkelte mennesker er faktisk lattermilde om morgenen. Han vipper litt på stolen, drar hånda gjennom håret og myser med halvtrøtte øyne. Så gliser han med hele ansiktet. Nei, det er nok meg han ler av. I fjor reiste Per Arne til USA med Ungdom i Oppdrag. Han dro dit for å kjøre snowboard. «Snowboardoutreach», kaltes det. På teamet hans skulle de kjøre snowboard, instruere, ha oppvisning og fortelle om Jesus.
- Men vi brukte også mye tid på skole og å lære om Gud. Etter hvert ble troen viktigere enn snowboard. Jeg kommer fra et kristent hjem og har alltid trodd på Gud, men dette var annerledes, forteller han.

- Hva lærte du om Gud?
Han smiler igjen. Og ler. Han vender hodet nesten blygt vekk ett sekund eller to, så svarer han:
- Forholdet mitt til Gud ble annerledes. Jeg startet på en måte et nytt liv med ham. Det ligger fortsatt i meg. Vi var tre måneder på skole og to måneder ute på team. På skolen måtte vi følge visse regler. Vi fikk ikke ha kjæreste, kunne ikke forlate området sammen med ei jente, måtte legge oss klokka halv elleve og røyk og alkohol var forbudt. I begynnelsen fikk jeg litt sjokk. Jeg reiste sammen med en kamerat, og vi var to glade, kristne snowboardkjørere som kom dit og visste lite om reglene. Men etterhvert skjønte jeg at det var noe bra med det.
- Hva da?
- Vi oppholdt oss i et drivhus, kan du si. Vi ble beskyttet og stelt med på skolen. Vi brukte tid på å bygge opp forholdet vårt til Gud og fokusere på ham. Etterpå ble vi plantet ut i verden da vi reiste på «outreach».

Avslappet
Det var storebroren til Per Arne som dro ham med i bakken for å kjøre snowboard. Da var pjokken åtte år. Nå er lillebror mye flinkere storebror.
- Er han bitter fordi du er blitt bedre?
- Nei, han er jo gift.
- Hæ?
Han ler igjen.
- Nei, han har det bra og bruker tid på andre ting.
- Er det ingen gode snowboardkjørere som er gift?
- Det er ikke mange, tror jeg. De fleste er unge. Under 25 år.

- Jeg har lest at det er over 200 000 unge som kjører snowboard, men få av dem ønsker å konkurrere. Hva er grunnen til det?
- Det har jeg ikke tenkt på, men hvis jeg skal tenke fort, tror jeg det er mange av de 200 000 som kjører bare et par ganger i året. Det er få som står aktivt. De bruker ikke så mye tid på det. Det er kanskje grunnen, tror Per Arne.

Som en av tre sivilarbeidere i Storsalen i Oslo har Per Arne visse plikter. Blant annet åpner han ytterdøra ved å si hei i en porttelefon og trykke på en knapp. Denne morgenen har han gått glipp av et stabsmøte.
- Uupps, det glemte jeg, sier han rolig og får en taus kommentar i blikket fra sin overordnede.
- Du innfrir visstnok forventningene til en snowboardkjører? Er du passe laidback?
- Jeg er vel ganske sløv og avslappet. Er ikke så veldig bekymret av meg. Jeg ser noe positivt i det meste. Noen blir rolige av det, andre blir kanskje litt frustrerte over at jeg er slik.

Skiteam
I høst ble Per Arne med i KRIK Skiteam. Det passet ham bra.
- Å kunne vitne om det jeg tror på og samtidig kunne stå snowboard, det er nettopp det jeg ønsker. Jeg har ikke hatt noen tilknytning til KRIK tidligere, men måten Skiteamet jobber på passer meg helt fint. Han var med som instruktør på KRIK nyttårskurs på Lillehammer.
- Det er gøy å lære bort, synes han. - Særlig jenter. De er litt redde og har ikke så stor tro på seg selv. Gutter har så god selvtillit og melder seg på A-gruppa selv om de egentlig burde vært på et lavere nivå. Jentene kan gjerne være flinke, men de melder seg på nybegynnergruppa likevel. Jeg synes det er fint å skryte av dem og hjelpe dem til å få bedre selvtillit.
- Slik får man som regel kjæreste av?
- Nei, jeg har ikke kjæreste, ler han.

- Vitner du om troen din i snowboardmiljøet?
- Jeg er ikke redd for å vise at jeg er kristen, men jeg overdriver ikke med å måtte fortelle alle andre om troen min. De andre på teamet mitt vet at jeg er kristen. Jeg forsøker å få kontakt og være på bølgelengde med folk i miljøet på en naturlig måte. Jeg henger sammen med dem og blir venner med dem, forteller Per Arne.

Han har planer om å få seg et klistremerke på brettet sitt. Der skal det stå: «Kom til Jesus» eller noe lignende.
Det er vel et tydelig vitnesbyrd fra en glad gutt?

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone