Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Barnevakt 24 timer i døgnetFoto: www.barnevakten.no

Barnevakt 24 timer i døgnet

Holmedahl, Johannes
2001-06-10
"BarneVakten" skjermer små barn mot medievold. Blant annet fjernet de Xena fra TV3, og smekker Metropol på finga når de sender grov sex i barnetv-tid…
Visste du at du har en barnevakt døgnet rundt? Både for deg og dine eventuelle barn. "BarneVakten" passer nemlig på, døgnet rundt, for å beskytte barn mot medievold. Det gjør de blant annet gjennom å informere og bevisstgjøre foreldre om barns forhold til ulike medier og å aksjonere mot overtramt i media. På internettsidene deres finnes gode råd, nyttige tips om nettfilter, anmeldelser av dataspill, viktige forskningsresultater og andre undersøkelser. De har gjennomført flere store og små aksjoner, som du sikkert har lagt merke til, men som du ikke visste at de stod bak…

Barnevaktens første aksjon, var mot serien "XENA" på TV3. BarneVakten reagerte på brutal vold i serien, og at serien ble sendt tidlig på søndag. Da TV3 ikke ville flytte serien til etter klokken ni for å beskytte de minste barna, kontaktet BarneVakten annonsørene som reklamerte i XENA. Annonsørene ble sjokkert over innholdet i serien, og 30 av 40 annonsører ga TV3 beskjed om at de ikke lenger ville annonsere i tilknytning til serien. TV3 bestemte seg da for å fjerne serien fra sendeplanen.

Egmont pakker inn Voldtegneserier i spesiell plast, og merker dem med at de er beregnet for voksne. Narvesen har forandret på reklamen på tv-skjermene i butikkene sine, Metropol har skjerpet seg i henhold til å sende Sasha Gabor-programmer i barne-TV-tid, og Coop og Rema har fjernet Voldsbladene i bladhyllene. Kanskje du ikke har tenkt over aksjonene, men de er viktige for å beskytte små, nysgjerrige øyne for unødvendig negativ påvirkning.

Det er Kristelig Kringkastingslag som eier BarneVakten, men legger vekt på at de ønsker å henvende seg til alle foreldre - uansett hvilket livssyn de har. BarneVakten drives av to personer på heltid, og jobber utelukkende for å beskytte barn mot medievold.
- Ryggraden i arbeidet vårt er medlemmene, skriver de på sine nettsider, - Jo flere vi er, jo større mulighet har vi til å oppnå gode resultater.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone