Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Bibelen - tidenes beste actionfilm!Illustrasjon Foto: Johannes Holmedahl

Bibelen - tidenes beste actionfilm!

Tjellaug, Ane Bamle
2001-05-16
Mener du at Bibelen er en gammel, kjedelig og nedstøvet bok? Da må du i så fall tenke en gang til. Her har vi utdragene som beviser at Bibelen er verdens beste "actionfilm", og mer enn det!
Flammer som ikke brenner
Dette er en velkjent triks særlig i science fictionfilmer. Helten, som er fra en annen planet, går inn i flammene og kommer ut like hel. Men dette skjedde også i det gamle Israel:

Da ble Nebukadnesar full av harme, og uttrykket i ansiktet hans forandret seg mot Sadrak, Mesak og Abed-Nego. Han gav befaling om at ovnen skulle gjøres sju ganger hetere enn vanlig. Og han bød noen sterke menn i sin hær å binde Sadrak, Mesak og Abed-Nego og kaste dem inn i den brennende ildovnen. Så ble de bundet i sine kapper, bukser, luer og andre klær og kastet i den brennende ildovnen. Fordi kongens ord var så strengt, og ovnen var blitt så sterkt opphetet, ble de menn som hadde ført Sadrak, Mesak og Abed-Nego dit opp, drept av ildsluen. Men disse tre menn, Sadrak, Mesak og Abed-Nego, ble kastet bundet midt inn i den brennende ildovnen. Da ble kong Nebukadnesar forferdet og reiste seg brått opp. Han tok til orde og sa til sine rådsherrer: Kastet vi ikke tre menn bundet i ilden? De svarte kongen: Jo visst, konge! Han tok da igjen til orde og sa: Men jeg ser fire menn som går løse omkring midt inne i ilden, og det er ingen skade å se på dem. Og den fjerde ser ut som en gudesønn. Da gikk Nebukadnesar bort til døren i den brennende ildovnen og ropte: Sadrak, Mesak, Abed-Nego, dere tjenere for Den Høyeste Gud, kom ut! - Da kom Sadrak, Mesak og Abed-Nego ut av ilden.
Dan 3, 19-26


Sadrak, Mesak og Abed-Nego hadde nektet å tilbe kong Nebukadnesars gud i stedet for sin egen, og ble derfor kastet inn i flammene. Ovnen hadde blitt varmet opp sju ganger mer enn vanlig, og den var så varm at de som kastet dem inni til og med brant opp. Men de tre modige guttene klarte seg, med Guds hjelp. En engel var sammen med dem og de kom ut helt uskadde. Og dette skjedde helt uten filmtriks!

Mennesker som går gjennom vegger
Alt folk vandrer gjennom veggene er også et velkjent triks på film. Men det er ikke bare på film dette skjer:

De to fortalte da hva som hadde hendt på veien, og hvordan de hadde kjent ham igjen da han brøt brødet. Mens de talte om dette, stod han selv midt iblant dem og sa til dem: Fred være med dere!
Luk 24, 35-36


Mens disiplene snakket om Jesus stod han plutselig midt i blant dem. Ingen hadde hørt ham komme gjennom døra, og det var av den enkle grunn at han plutselig bare var der. Han dukket opp fra ingensteds, kanskje gikk han gjennom veggen?

Døde mennesker står opp
I skrekkfilmer er dette en veldig vanlig effekt. De døde står plutselig opp fra graven og vandrer rundt i byen. Dette skjedde også på Jesu tid:

Gravene åpnet seg, og mange av de hensovede helliges legemer stod opp.
Matt 27, 52


Da Jesus døde på langfredag, skjedde det mye rart. Blant annet så stod mange av de døde opp fra gravene og begynte å vandre rundt blant folket. Merkelig å tenke på, men så var jo Jesus Guds sønn også da…

Dyr snakker
Dette er kanskje mest vanlig i barne- og familiefilmer, men det er ikke sjeldent det skjer på film. Bileam fikk også oppleve dette:

Men Herren åpnet munnen på eslet, og det sa til Bileam: Hva har jeg gjort deg, siden du nå har slått meg tre ganger?
4. Mos 22, 28


Dette dyret var verken et trenet sirkusdyr eller et juksedyr, men et helt vanlig esel. Tror du Bileam ble forbauset da det snakket til han? Antageligvis, men det fantes faktisk en logisk forklaring på det hele. Det var Gud som fikk eselet til å snakke!

Mennesker blir til stein
Nok en skrekkfilmgreie. Som regel er det noen overnaturlige vesener som blir til stein hvis de blir utsatt for sollys, vampyrer eller den slags. Men det skjedde faktisk med Lots kone også:

Solen var gått opp over jorden da Lot kom til Soar. Da lot Herren det regne ned over Sodoma og Gomorra svovel og ild fra Herren, ut av himmelen. Han ødela disse byene og hele sletten, alle dem som bodde i byene, og alt som grodde på marken. Men Lots hustru, som fulgte etter ham, så seg tilbake. Da ble hun til en saltstøtte.
1. Mos 19, 23-26


Lots kone ble en saltstøtte. Hun var verken vampyr eller troll, hun var tvert imot et ordentlig menneske uten noe juks. Hvordan? tenker du. Svar: Ingenting er umulig for Gud.

Mennesker forsvinner i løse luften
Dette er også et velkjent fenomen i science fiction og skrekkfilmer. Plutselig forsvinner folk uten at noen skjønner hvordan. Dette gjorde også Filip:

Så bød han å stanse vognen. Og de steg begge ned i vannet, både Filip og hoffmannen, og han døpte ham. Men da de steg opp av vannet, rykket Herrens Ånd Filip bort, og hoffmannen så ham ikke lenger, for han drog sin vei med glede.
Apg 8, 38-39


Etter at Filip hadde døpt hoffmannen, og de begge steg opp av vannet, forsvant plutselig Filip i løse luften. Hoffmannen ble nok forundret, men han reiste allikevel av gårde i glede. Filip gjorde dette helt uten skitne filmtriks og illusjoner. Gud kan nemlig gjøre det utroligste med folk…

Syns du fortsatt at Bibelen er en støvete, kjedelig, gammel bok???

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone