Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Get InvolvedGive me 5: Denne karen var med på å samle inn penger til skolebygg i Etiopia og uteliggere i Norge. Foto: Josva Dammann

Get Involved

Dammann, Josva
2007-11-18
Get Focused har gått fra slagordet "Jesus og volleyball" til et mål om å forandre verden.
Get Focused
Get Focused har i løpet av få år blitt en av de største festivalene for kristen ungdom i Norge. Hver høst arrangeres festivalen i Tønsberg. Det hele har vokst fra å være et lokalt arrangement som skulle samle kristne ungdom fra alle kirkesamfunn. Enheten mellom kristne er fortsatt ev viktig del av opplegget, og mens det begynte med ungdom fra fire lokale menigheter, har festivalen anno 2007 besøk av ungdom fra de fleste deler av kristennorge. Både når det gjelder kirketilhørighet og hvor festivaldeltakerne kommer fra i landet.

Get Involved
Når vi ser hvor kraftig festivalen har vokst de siste årene, er det inspirerende å se hvilken retning arbeidet tar. "Volleyball og Jesus" ble det reklamert med da undertegnede første gang hørte om festivalen, (hvilken rekkefølge disse stod i er jeg ikke sikker på). Nå har festivalen tatt det som virker som et naturlig skritt videre og fokuserer på et prosjekt de kaller Get Involved. Målet er, om ikke å forandre verden, så i hvert fall å gjøre noe.

To prosjekter
I praksis består Get Involved av to prosjekter. Det ene er et lokalt prosjekt hvor Get Focused samarbeider med Kirkens bymisjon om å dele ut varme klær til Tønsbergs uteliggere og narkomane. Deltakerne har blitt oppfordret til å ta med sokker, skjerf, luer og andre varme klær som kan formidles videre til trengende. I tillegg har festivalen blitt sponset med billige ullsokker fra en fabrikk som produserer det, slik at festivaldeltakerne kan kjøpe et billig sokkepar på festivalen og gi det videre. (Hvis man vil beholde sokkene selv må man betale mer).

Det andre prosjektet er globalt og gjennomføres i samarbeid med Ungdom i Oppdrag og Norad. Målet er å bygge en skole for mer enn 150 barn og unge i Etiopia. For å samle inn pengene går en gruppe av festivalens frivillige medarbeidere rundt med t-skjorter med innskriften "Give me 5" og innsamlingsbøsser. Kristoffer Stokke som har vært med å starte festivalen har lovet å vokse leggene på scenen hvis det innsamlede beløpet kommer opp i 100.000 kroner.

Tilbedelse
Men selv om det hele veien er et fokus på å gjøre en forskjell for andre som har mindre enn oss selv, så understreker festivalledelsen at de ikke vil det skal dreie seg om bistand, men om tilbedelse av Gud. I Matteus 25,40 står det:
- Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.

- Dette blir litt sånn: vi setter pris på pengene dine, men det går ikke til oss, så det er greit, sa Kristoffer Stokke med et smil fra scenen under åpningsmøtet på fredag kveld. På storskjermen stod det: "Vi drømmer om en tro som har like mye å si for dette livet som det neste".

Kristoffer Stokke ble nødt til å holde sitt løfte om å vokse leggene på scenen. I løpet av festivalen ble det samlet inn over 100.000 kroner. Nok til to skoler i Etiopia og varme klær til mer enn 100 av de vanskeligst stilte uteliggerene og narkomane i Tønsberg.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone