Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Salmer på ville veierBjarne Brøndbo: Salmer på ville veier
Anmeldelse

Salmer på ville veier

Tendens, Fredrik, Musikkanmelder
2003-01-03
Scenepersonligheten, DDE-frontfiguren og kongen av turnélivet, Bjarne Brøndbo, har gjort en plate med salmer! Skjønt salmer og salmer? Ingen av dem står i salmeboka, men burde de kanskje ha vært der?
Ingen av dem står i salmeboka, men burde de kanskje ha vært der? Det mener i alle fall Erik Hillestad, daglig leder av Kirkelig Kulturverksted, som er hjernen bak dette prosjektet.

Hvordan høres det ut når småharry fæstrock byttes ut med Alf Prøysen og Erik Bye? Akkurat det går ganske bra, men Eidsvåg og Dagsland på nordtrøndersk? Brøndbo har nemlig "oversatt" tekstene til den dialekten han kan best. Og første gangen høres det uvant og snodig ut. Men flinke musikere som Geir Sundstøl på gitarer og blåsere fra The Brazz Brothers viser respekt for låtene, og de har kommet opp med noen fantastiske arrangementer. Eidsvågs "Songen" blir litt for påtatt country, ellers er det mye fint og vart.

Høydepunkter er Prøysens "Julekveldsvisa", "Jørgen Hattemaker" og "Du ska få en dag i mårå", samt Dagslands "Fast som fjell". Brøndbos egen "Voggesang" er også fin. Det verste med denne plata er at den mest er Hillestads kritikk mot Den norske Kirke og salmebokkomiteen (overalt i coveret!) for å ikke gi disse sangene plass i salmeboka. Det beste er at den sannsynligvis vil introdusere sangene for et nytt publikum.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone