Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Ekte vareGjennom alt fra banjopunk til acappellagospel ga Psalters publikum en opplevelse de sent vil glemme. Foto: Josva Dammann

Ekte vare

Dammann, Josva
2007-07-09
Det er fristende å si mye om Psalters, for dette er en konsertopplevelse helt utenom det vanlige.
Full piratfest
Med musikk som høres ut som en blanding av sigøynermusikk, folkeviser, Kaisers orkestra og negro spirituals spilt på full piratfest, inntok det omreisende bandet Skjærgårdsscenen bigtop torsdag kveld. Bandet spiller en haug med instrumenter som musikklæreren din garantert aldri har hørt om og får det til å rykke i både rokkefoten, dansefoten og alle andre føtter du måtte ha.

Det er ikke rart det ble liv foran scenen, for de åtte musikerne ga alt. I en ellers forholdsvis forutsigbar festivalhverdag må Psalters kunne regnes som en kuriositet. Ikke bare er musikkstilen og instrumentene særegne, men også utseendet til artistene skiller seg ut fra det samme gamle. Bandmedlemmene selv lever sammen i en buss og reiser rundt i hele verden for å besøke nye steder, kulturer og tradisjoner.

Ekte vare
Gjennom alt fra banjopunk til acappellagospel ga Psalters publikum en opplevelse de sent vil glemme. Teksten blir riktignok sunget utydelig her og der, og opptredenen kan til tider virke en smule kaotisk, men det er definitivt noe av sjarmen, det usminkede. Dessuten står det meste av tekstene på storskjerm.

Psalters er utvilsomt en av Skjærgårds store overraskelser og høydare dette året. Bandet kan få Jack Sparow til å se ut som en blek kopi av Kaptein Sabeltann og Kaisers Orchestra til å høres ut som småunger som leker garasjeband. Sjekk dem ut på myspace, så skjønner du hva jeg mener…

Greit, det kan hende jeg overdriver litt, men dette er verken Live 8 eller Live Earth med sine sminkede popstjerner. Psalters er definitivt ekte vare. Når bandet selv lever som de gjør blir det mer troverdig når de både prater og synger om sitt engasjement for fattige mennesker rundt om i verden. Engasjementet deres går lenger enn bare til sangene de synger og ordene de sier. Og det er vel ikke nødvendig å si at dette er hakket mer spennende enn Reality-TV.

Cred
Skjærgårds skal ha cred for å booke et band som Psalters. Og Psalters skal ha cred for å være det bandet de er.

Det er ikke rart at publikum ble stående lenge å rope etter mer da bandet hadde framført siste nummer. Eller at de snudde og stormet tilbake til scenen da det ene bandmedlemmet endelig dristet seg tilbake ut på plattformen for å rigge ned utstyret.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone