Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Oh¡ Gravity.Picasso møter "Finn Willy" på coveret til Oh! Gravity.. Finner du Jay? Foto: www.switchfoot.com

Oh¡ Gravity.

Dammann, Josva
2007-03-16
Switchfoot er tilbake. Musikken gjenspeiles i et coverdesign hvor Picasso møter "Finn Willy". Er det kaotisk? Ja. Er det bra?
Kaos
Switchfoots musikk har en tendens til å virke litt kaotisk og uoversiktlig ved første gjennomlytting, men med en gang du har fått tak i melodien er det ingen vei tilbake.

Oh! Gravity.
Oh! Gravity. er ikke et stort skritt videre for Switchfoot, men det er heldigvis også langt ifra tilbakegang. Selv om bandet ikke viser en stor utvikling musikalsk, så er alle sangene stilsikre og solide. Har du likt Switchfoot før, så er det ingen grunn til å nøle.

Selv om bandet forsetter i samme gate som Nothing is sound er det ny musikk de utgir. Tekstene er langt fra likegyldige. Fokuset er stort sett på hver enkelts hverdag og dagens samfunn. Mens tittelsporet skildrer en følelse av at livet faller fra hverandre, tar sangen American dream et oppgjør med egoisme i samfunnet. Andre sanger igjen tar opp det å miste noen man er glad i og at det alle dypest sett lengter etter er kjærlighet.

Levende
Selv om temaene ser uoriginale ut ved første øyekast, klarer Switchfoot å unngå klisjeer med god margin. Sangene har et detaljert arrangement fult av kule detaljer og god instrumentbruk. Etter min mening er trommene noe av det beste. Det er presist og kraftfullt, men samtidig ikke overbrukt. Melodiene er originale og svært gode, og det samme kan man si om tekstene. I tillegg tilfører Jon Foremans stemme musikken en troverdighet og ektehet man kan lete lenge etter. Musikken virker kreativ og levende.

Hva kom først?
Et annet eksempel på kreativitet og bra detaljer er sangen 4:12 som igjen gjør spørsmålet om høna og egget aktuelt. Teksten har sangens nøyaktige lengde som tittel og bruker den også som en del av teksten. Hva kom egentlig først? Teksten eller melodien?

Det er ikke så viktig hva svaret er. Uansett hva som kom først avslører det en gjennomtenkt helhet, og en plan bak alt sammen. Det er orden i kaoset.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone