Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Rema 1000-musikk7 Days and a Miracle står bak en av de beste CDutgivelsene i 2006. Foto: www.7-days.biz

Rema 1000-musikk

Dammann, Josva
2006-12-26
7 Days and a Miracle har laget en enkel, men langt fra kjedelig CD.
Musikalsk minimalisme
7 Days and a Miracle har i løpet av karrieren lansert nesten like mange bandnavn som CDer. Denne gangen har bandet uttalt at de har tatt seg god tid i prosessen og bare tatt med sanger de selv er fornøyd med. Man kommer ikke unna at CDen, som bærer samme navn som bandet, virker svært gjennomført og helhetlig.

Det er noe spesielt ved musikken, som jeg ikke klarer å sette fingeren på. Kanskje er det enkelheten. Musikken, i både melodi og tekst, er veldig oversiktlig og enkel, men har samtidig en veldig dybde og kraft. Det er kvalitet tvers igjennom. Til tider kan det kanskje virke som en musikalsk minimalisme hvor alle elementene kommer til sin rett og ikke så lett overdøver hverandre.

Solid
Det er en dybde i musikken. Den er enkel, men solid. Ekteheten og dybden blir for meg en kontrast til mye av det overfladiske som presenteres i musikkbransjen ellers. 7 Days and a Miracle har laget et album som virker både livsnært og gudsnært.

Men musikken blir samtidig ikke kjedelig. Dette er nok ikke det mest sprelske du får høre innen den kristne musikkbransjen, men fantasiløst er det ikke. Blant annet fortjener den geniale melodien på broen i sangen "Believe in you" skryt. Samtidig som den fører til en elegant modulasjon bidrar den til å bygge opp sangen til et av de, etter min mening, beste klimaksene på CDen.

Seig slutt
På mange måter virker det umulig å si noe negativt om det selvtitulerte albumet til 7 Days and a Miracle. Men hvis man skal se på CDen som en helhet - og mer enn bare summen av de forskjellige sangene, skulle jeg ønske at CDens sporrekkefølge ble endret, eller i verste fall at de tre siste sangene ikke ble med i det ferdige produktet. Sangen "To You" virker som en perfekt avslutning på CDen, men med sangene "Selfless Friend", "So Blind" og "Free" i etterkant føles det som CDen har flere avsluttinger. Det blir en litt seig slutt på et ellers himmelsk musikalsk måltid.

Uansett er ikke dette noe stort minus. 7 Days and a Miracle har for meg, med en av de beste CDene i 2006, en gang for alle bevist Rema 1000s slagord. Det enkle er ofte det beste.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone