Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
The FrayFoto: www.thefray.net

The Fray

Dammann, Josva
2007-09-06
The Fray har kanskje ikke oppskriften på å redde liv, men oppskriften på en vellykket debut har de i hvert fall.
The Fray er bandet bak sangen How to save a life som foruten å ha blitt hyppig spilt på radio det siste halve året også har blitt brukt i markedsføringen til TV-serien Greys Anatomy.

Tannlegepop
Denverbandet beveger seg stort sett trygt innenfor sjangeren pianobasert poprock og det er lett å finne andre band å sammenlikne The Fray med. Men selv om musikken de spiller ikke utmerker seg ved å være nyskapende, er How to save a life en plate som funker svært godt. Det er ikke bare tittelsporet som fortjener flere runder i spilleren.

Det er lite nytt som tilføres sjangeren gjennom The Frays debutcd, men bandets musikk er likevel forholdsvis lett å kjenne igjen, og det virker som de har en egen evne til å bringe lytteren inn i stemningene i sangene; både gjennom svært gode melodier og vokalistens litt halvsøvnige stemme. Innimellom kan man lure på om han akkurat har kommet ut fra en tannlegetime og fortsatt har litt bedøvelse i kjevene. Det er ikke alltid like lett å få med seg tekstdetaljene.

Ensformig
Det eneste som etter min mening kan trekke litt ned er at musikken føles litt ensformig før man blir kjent med plata. Dessuten kan det melankolske preget bli litt slitsomt i lengden. Til gjengjeld er det ofte cdene som trenger litt tid på å komme under huden som varer lengst. Og How to save a life er en vakker opplevelse jeg er glad jeg ikke gikk glipp av.

Alt i alt funker det og musikken får i hvert fall jeg lyst til å høre igjen og igjen. Det er selvfølgelig umulig å etter første cd si noe om hvordan bandet kommer til å klare seg videre, men jeg vil si det ser lyst ut. Og da snakker jeg ikke bare om lyspæra det er bilde av på coveret.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone