Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
LovsangskameratenePå Get Focused ble lovsangsledere fra impuls og UngFila sammen med festivalens faste lovsangsteam samlet til "United Norway". Foto: Josva Dammann

Lovsangskameratene

Dammann, Josva
2006-11-08
Det var bare et tidsspørsmål. Nå har kristennorge fått sitt svar på "De nye gitarkameratene".
UngFila, ungdomsmiljøet i menigheten Filadelfia Oslo, har kanskje blitt de største innen norsk lovsang de siste årene. Sammen med blant andre Rudi Myntevik har de med sine to CDer og en DVD satt stort preg på lovsangen i de fleste norske ungdomsmiljøer.

Impuls kom tidligere i år med CDen "Skriv din historie…", som i skrivende stund er bestselgeren innen norsk lovsang på Master Musics lister.

Get Focused har som festival hatt en velfortjent eksplosiv utvikling i antall deltakere. Med et fantastisk lovsangsteam som i tillegg til de obligatoriske instrumentene inkluderer både cello, saksofon og munnspill på en fantastisk måte har Tønsbergfestivalen fått stadig bedre rykte på seg.

Sammen!
Og det var på Get Focused at lovsangsledere fra både impuls og UngFila sammen med festivalens faste lovsangsteam ble samlet til "United Norway". Lind, Fuentes, Nilsen og Holms’ "Hallelujah Live" blir bare talentløs, tom og påtatt jodling i forhold til United Norways rocklovsang Lørdag kveld.

Ekte
- Dette er ikke en lovsang hitparade, sa Thomas Wilhelmsen fra impuls, før han ba alle om å glemme de forskjellige artistene og flytte fokuset til Jesus.

Det kunne lett blitt tomme ord, men hele veien fra åpningssalmen "Jesus den eneste" til flunkende nye lovsanger var det en ekthet som preget konserten.

Det er sjelden man opplever at lovsangslederne under en konsert legger seg ned på bakken og tar seg personlig tid med Gud. Men denne gangen skjedde det. Det var ett av flere øyeblikk som reflekterte et ønske om å være ærlig og ekte i forhold til Jesus.

Enhet
Det blir kanskje dobbeltmoralsk å fokusere mye på artistene, etter å ha skrevet at Jesus skal være hovedfokus. Samtidig var det godt å se at disse lovsangslederne fra forskjellige menigheter kunne stå sammen og vise konkret den enheten mellom kristne som Get Focused er med på å bygge.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone