Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Liten jente, stor gitar?"Will there be spring", Maria Solheims fjerde album, beveger seg i et spennende og svært stemningsfullt musikklandskap. Foto: www.mariasolheim.com
Maria Solheim

Liten jente, stor gitar?

Dammann, Josva
2006-10-11
Maria Solheim har nylig gitt ut sin fjerde CD "Will there be spring". musikalsk har hun utviklet seg mye siden sin første utgivelse, men har hun mistet seg selv underveis?
Musikklandskap
Maria Solheim klarer på mystisk vis, fra første sekund av sin siste CD "Will there be spring", å trekke lytteren inn i et utrolig stemningsfullt musikklandskap.

Selv om våren er årstiden som CDtittelen setter fokus på, kan musikken også lett vekke assosiasjoner til sommer, høst og vinter. Det kan være vanskelig å si om musikken er melankolsk med lystige undertoner, eller omvendt. Men uansett er det hele veien en form for lengsel og håp i musikken.

Liten jente, stor gitar
Det var på sin tredje CD "Frail" Maria tok med seg Emil Nikolaisen som produsent. Konsekvensene av dette kunne man klart høre stilmessig. Maria hadde tidligere hatt en tendens til å bli plassert i "liten-jente-stor-gitar-båsen" sammen med blant andre Lene Marlin og Marit Larsen. Fra et stort fokus på melankolsk gitarklimpring (i ordenes beste forstand), kunne "Frail" lett virke som et ganske stort skritt for nordlandsjenta.

Nye sider
For med "Frail" begynte Maria i større grad å utforske nye sider av kunsten sin, og det er i det sporet hun fortsetter med "Will there be spring". På mange måter kan musikken virke litt lettere enn den gjorde på de foregående CDene. Men musikken har også virket mer eksperimentell, både i hvilke instrumenter som brukes og hvordan de brukes.

Finne seg selv
Det er nesten et lite snev av country i det når Maria fortsetter å utforske. Men det store spørsmålet blir om hun mister seg selv i prosessen med å videreutvikle uttrykket sitt.

Heldigvis virker det ikke som Maria mister seg selv, men heller som hun leker seg med nye sider av seg selv. Kjernen i tekstene og musikken er på mange måter mye av det samme. Mye tyder på at "Will there be spring" er et nytt skritt på veien mot noe enda bedre. Selv om jeg må innrømme at jeg innimellom tar meg i å savne noe av det enkle poputtrykket som preget Marias første produksjoner, med sanger som "Lady of my life" og "Richard" i spissen.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone