Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
20 år for sentStryper demonstrerer sin overdrevne bruk av gitarsoloer for Skjærgårdspublikummet. Foto: Brynjar Benjamin Nystedt
Stryper

20 år for sent

Dammann, Josva
2006-07-31
Stryper er, eller var i hvert fall, store. Men selv om de spiller bra, var helter en gang i tiden - og kanskje fortsatt er det for noen - blir det ikke det samme som det ville vært for 20 år siden.
Det virket mest av alt som en eviglang rekke gitar- og trommesoloer da Stryper avsluttet showet på hovedscenen fredag kveld i Skjærgårdsuka.

KIZZ i gult og sort
Stryper har alt man kan forvente fra et band innenfor deres sjanger. Bandet som i 1986/1987 hadde tre forskjellige sanger på MTVs hittlister - samtidig - spiller musikk som sjangermessig lett kan minne om både norske Wig Wam, KIZZ og Petra. For å nevne noen.

Med blant annet forsterkere, gitarer og plektre i sine utvalgte farger, gult og sort, startet Stryper konserten sin med sterk rytme, head-bangende trommis og rå lydkvalitet. Allerede da bandet spilte åpningssangen "Sing-along song" kunne man kjenne bakken riste under de drøyt 5000 menneskene som hadde møtt opp.

Massehysteri
Det er absolutt ingen tvil om at Stryper vet hva de driver med. Selv midt i de mest hektiske gitarsoloer klarer de å være samspilte, og mange av sangene er helt klart verdt å lytte til flere ganger. Men på tross av at showet er bra og at bandet skaper liv, så er det ikke så mye mer enn det dominerende fargevalget som fester seg ordentlig. Publikums engasjement virker mest av alt som massehysteri.

Gjennomsnittlig
Sanger som "Loud and clear" og "To hell with the devil" er unntak som dessverre bekrefter regelen; flere av Strypers sanger glir litt for lett inn gjennom det ene øret, ut av det andre og havner i haugen med andre litt gjennomsnittlige sanger i samme sjanger. En haug som stadig har vokst siden 80-tallet.

20 år for sent
I dette tilfellet (Stryper var jo store for 20 år siden) blir det kanskje feil å si, men under hele konserten var det en følelse som stadig kom tilbake. Følelsen av at Stryper er 20 år for sent ute.

Vi føler oss pliktige til å kommentere at undertegnede ikke har hatt et sterkt forhold til Stryper i forkant av konserten. Han ønsker heller ikke å få det i etterkant.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone