Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Fargerik, men hvitSamuel Ljungblahd skaper en unik stemning som matcher både de fargerike buksene og gleden de brukte sjangrene prøver å formidle. Foto: Brynjar Benjamin Nystedt
Samuel Ljungblahd

Fargerik, men hvit

Dammann, Josva
2006-07-20
De har fargerike bukser, forfriskende sceneshow, intelligent humor og stemmer som et afroamerikansk gospelkor. Men bandet Samuel Ljungblahd består faktisk utelukkende av hvite svensker.
Overraskelse!
Å se Samuel Ljungblahd opptre er noe helt utenom det vanlige. To svensker i gule og lilla bukser kommer dansende ut på scenen og introduserer bandets frontfigur. Måten bandet blander det grelle, kule og morsome på fengsler publikum fra første øyeblikk.

Energisk
Musikken til Samuel Ljungblahd er en herlig blanding av soul, gospel, funk, og pop. På gospelsiden kan Ljungblahd blant andre minne om Kirk Franklin. Med engasjerte rop backer han opp de andres sang. Samtidig kan paralleller også trekkes til de beste sidene ved artister som John Legend og Justin Timberlake. De kraftfulle stemmene får bandet til å høres ut som et fullverdig afroamerikansk gospelkor, og opptredenen er også tilsvarende energisk.

Men det er hvite svensker som utgjør bandet Samuel Ljungblahd. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde ventet å få se en gjeng kristne musikere lage et så herlig forfriskende og lite selvhøytidelig show. Musikken er selvfølgelig bra, men det er framførelsen som gjør at både konsertopplevelsen og presenningstaket på Skjærgårds hovedscene blir løftet skyhøyt.

Humor
Den noen ganger banale opptredenen og bandmedlemmenes fargerike bukser grenser til å være både grelle og tåpelige. Likevel ender det hele opp med å matche det energiske, humoristiske og livsglade uttrykket som er der gjennom hele opptredenen. Det er herlig å se at en kvalitetsmusiker som Ljungblahd kan ha det så gøy på scenen; både med musikken og framføringen.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone