Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Highest of the highCoveret til Ungfilas DVD Highest of the high Foto: www.ungfila.no

Highest of the high

Dammann, Josva
2006-05-18
Ungdomsarbeidet i menigheten Filadelfia Oslo - UngFila - har laget to live-CDer med lovsanger. Nå er første DVD her.
Norges svar på Hillsong
Hillsong-menighetene i Sydney og London har gjort det til sitt varemerke å nærmest masseprodusere CDer og DVDer med nye lovsanger. Hvert år kan begge menighetene stolt vise fram en ny produksjon. Det samme kan barne- og ungdomsarbeidene deres. Nå kan det se ut som Filadelfia er på vei til å bli Norges svar på Hillsong.

Et fyrverkeri
I ekstramaterialet til DVDen Highest of the high forteller Lovsangsleder Christoffer Svartdahl om hvordan UngFilas prosjekter med CD- og DVDutgivelser er et resultat av et ønske om å ha et ungdomsarbeid menighetens ungdom kunne være stolte av. I forkant av DVDinnspillingen har mange av miljøets ungdommer vært innvolvert i mer enn bare sangskriving. Scenen man får se på DVDen er fra det vanlige gjort om til et fyrverkeri av storskjermer, flatskjermer, lys og heftige farger. Det er tydelig at alle kreative talenter blant ungdommene er tatt i bruk, og resultatet blir en fryd for øyet. Og øret.

Man finner nesten alle de samme sangene på Highest og the high-DVDen som på CDen med det samme navnet. Men DVDen er likevel verdt en kikk. Både i DVDens menyer og i redigeringen av det ferdige produktet har UngFila med stort hell lagt vekt på det visuelle i denne produksjonen. Kamraføringen og klippingen av konserten er profesjonellt gjennomført. Det er jevnt og rolig på de rolige sangene mens det er mer hakkete med mye bruk av zoom og fokusskift på de mer rocka sangene. Uten at det virker for rotete av den grunn.

Ekstramateriale
Hvis jeg skal peke på noe ungdomsmiljøet kunne gjort bedre måtte det vært et større fokus på ekstramaterialet. Et par korte intervjuer holder ikke. Filadelfias pastor Egil Svartdahls minneverdige introduksjonstale, Christoffer Svartdahls lovsanger på akustisk gitar etter at stortromma røk under konserten, Hillsongfrontfiguren Reuben Morgans gjesteopptreden og svenske Magnus Perssons tale forsvannt tydeligvis i prosessen med å lage DVDen. Hvorfor er uvisst, men det skapte en helhet og ektehet rundt prosjektet. At det i det minste burde ha vært med på DVDens ekstramateriale er det ingen tvil om.

Likevel er selve produksjonen svært godt gjennomført og sender ikke akkurat tankene til kjedelig salmesang. Og det er heller ikke det UngFilas produkt er. Musikken er framført av musikere fra øverste hylle og musikalsk sett står utgivelsen lite tilbake for dagens populærmusikk, eller Hillsongs utgivelser for den saks skyld.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone