Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Rockestjerne i terapiI boka "Bono on Bono" ser ikke rockestjernen bare på sin egen og bandets navle, men retter også blikket mot mer filosofiske spørsmål og allmenngyldige temaer. Foto: Faksmile fra bokomslaget

Rockestjerne i terapi

Dammann, Josva
2006-01-16
1/4 av det irske rockebandet U2 har stoppet opp for å beskue sin egen navle. Gjennom de 17 kapittlene i boka Bono on Bono får vi høre sangerens tanker om alt fra barndommen og karrieren, til religion. Og selvfølgelig Afrika.
I løpet av en 2 års periode har U2s frontfigur Bono latt seg intervjue av den franske musikkjournalisten Michka Assayas. Resultatet kan man finne i den 323 sider tykke boka Bono on Bono. Gjennom 17 kapitler får Bono spørsmål om alt fra solbrillene sine til Gud og problemene i Afrika. Og selv om noen ting (les: Afrika) kanskje blir lagt litt overdrevent mye vekt på får man se mange ting på nye måter.

Rockestjerne i terapi
U2 er uten tvil ett av verdens største rockeband. I sommer ble de 40.000 billettene til konserten på Valle Hovin i Oslo revet bort på bare et par timer. Med hitter som Beautiful day, Sunday, bloody sunday og Vertigo er statusen bandet har opparbeidet seg gjennom 26 år fortjent.

Tankene til en artist som flere ganger har blitt nominert til nobels fredspris er absolutt interessante. Som Bono selv sier er disse intervjuene det nærmeste han har vært ved å gå i terapi. Gjennom boka får man innpass i store deler av sangerens liv, både som privat og offentlig person.

Gud
Det er faktisk uventet spennende å lese om hvordan stjernen arrangerer ukene sine, hva de siste ordene til faren hans var og hvordan han skriver sanger. Dessuten er det nok flere enn meg som interesserer seg for sangerens tanker om Gud. Det kommer absolutt et par gullkorn om kristen tro i løpet av boka.

En historie Bono forteller er om en graffiti han så i Dublin. Den henviser til den tyske filosofen Friedrich Nietzsche. Bono sier:
- Jeg så en fantastisk ting skrevet på en vegg i Dublin. Det stod: "Gud er død. Nietzsche." Og så skrevet under, stod det sprayet: "Nietzsche er død. Gud".

Relevant navlebeskuing
Bono kommer stadig tilbake til hva hans tro betyr for han. Men denne boka er ikke bare for de som går i kirken hver søndag, eller de som sov i kø utenfor Valle Hovin da U2 spilte der i sommer. For selv om fans antakelig er de som vil få mest ut av boka, så er mye av stoffet interessant for flere enn de som har kjøpt den spesialdesignede U2-iPoden. Historiene som fortelles har et innhold som er relevant uansett om du foretrekker hip-hop, jazz, klassisk musikk eller rock.

Fokuset ligger selvfølgelig på Bono og hans tanker, men hva annet skal man forvente av en biografi? Meningene som kommer fram er svært gjennomtenkte, og Bono ser ikke bare på sin egen og bandets navle, men retter også blikket mot mer filosofiske spørsmål og allmenngyldige temaer.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone