Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Åpenbaringer på TvNorgeHovedpersonene i serien: Nonnen Montafiora (Natascha McElhone) og Harvard-professor Dr. Massey (Bill Pullmann) Foto: NBC

Åpenbaringer på TvNorge

Forvirrende endetid i primetime
Holmedahl, Johannes
2005-09-08
I går hadde serien Revelations premiere på TvNorge. En serie om endetiden - inspirert av det nye testamentets Johannes Åpenbaring.
Serien Revelations var en gedigen suksess i statene, med hele 15 millioner seere av premieren. I går kom serien, som tar for seg Bibelens endetid, på norske TV-skjermer.

Handlingen
Jada, jeg satt klistret klokken 2140 i går, på tross av dundrende hodepine. For dette skulle jeg ha med meg. Hele handlingen var relativt vanskelig å forstå, men litt hjelp fra TvNorges nettsider må være tillatt:
"En Harvard-professor jakter på datterens drapsmann, og blir dratt inn i en kamp mot klokken for å redde verden fra dens undergang. Etter at hans 12 år gamle datter blir drept av satanisten Isaiah Haden drar Havard-fysikeren Dr. Richard Massey til Chile for å spore opp morderen. Der møter han søster Josepha Montafiora. Hun har sett tegn på at jordens undergang er nær og overtaler Massey til hjelpe henne. Dr. Richard Massey er sikker på at alt som skjer har en rasjonell forklaring. Masseys overbevisning blir utfordret av nonnen som leder ham inn i en ukjent verden med sin tro. Kan alt forklares med Gud - eller med vitenskap? Eller finnes det ting som ikke kan forklares? Er miraklenes tid over?"

Opplevelsen
Første episode virket litt rar. Det var masse som skulle forklares og lite tid å gjøre det på. Selvfølgelig er det spennende med endetidstegn, og kult at de tør å referere til Bibelsteder så ofte som de gjør, men første episode innehold dobbelt så mye informasjon som den burde.

Revelations kan vel neppe sies å være en religionsvitenskapelig serie. Det er underholdning, og må sees på som det. Jeg tror neppe du får svar på noen spørsmål, eller at du blir veldig mye klokere på hva Bibelen egentlig sier om endetiden i forhold til hva som er oppdiktet fra manusforfatterens side. Da bør du nok lese Johannes Åpenbaring selv.

Det er vanskelig å trille en terning. Det vil bli midt på treet etter å ha sett på 45 minutter med "introduksjon". Men at det blir underholdende når de kommer igang med selve historien tror jeg nok - hodepine eller ikke.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone