Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Da Vinci-kodenDet var da det gikk opp for dem at kirken de lette etter hadde vært rett bak dem hele tiden. Foto: Sony Pictures Release International

Da Vinci-koden

Dammann, Josva
2006-06-05
Da Vinci-koden er en av årets største filmsatsinger og har vært omdiskutert både som bok og film. Her kan du lese hva vi mener om filmen.
Never change a winning team
Filmen Da Vinci-koden er svært lik boka den er basert på. Man kan være fristet til å si at filmskaperne ikke har villet forandre på en av historiens største bestselgere. Samtidig er det akkurat det det virker som Dan Brown prøver å gjøre gjennom historien han har skrevet. I bestselgeren sin presenterer forfatteren konspirasjonsteorien om at det bibelen forteller oss om Jesus ikke er hele sannheten.

Historien:
Et mord blir begått i Louvre, og liket blir funnet omgitt av mystiske inskripsjoner. Kodeekspert Robert Langdon blir hentet inn for å hjelpe til med å oppklare hva tegnene betyr. Men det Langdon ikke vet er at han selv er mistenkt for mordet. Underveis utvikler flukten fra politiet seg til en jakt etter Jesu skjulte etterkommer.

Guddommelig?
Spørsmålet om Jesus var guddommelig eller ikke, er sentralt i filmen. De fleste kristne vil være enige i at mange påstander i Da Vinci-koden ikke stemmer, og Filmskaperne har gitt større rom til argumentene mot konspirasjonsteorien enn det var gitt i boka. Samtidig stiller Tom Hanks, i rollen som Robert Langdon, seg som en slags fredsmekler opp og sier at Jesus jo kan ha vært gudommelig selv om han fikk et barn. Men uansett syn formidler nesten alle karakterene i filmen en straffende, ikke en kjærlig, Gud.

Teknisk bestselger
Det er lett å se at filmversjonen av Da Vinci-koden er en virkelig storsatsing. Produksjonen er gjennomført og har mange storslåtte bilder og spektakulære effekter. Teknisk sett følger filmen oppskriften på en bestselger til punkt og prikke, men det er ikke alltid det holder.

Engasjerende
En av grunnene til at Da Vinci-koden som bok er blitt så populær er at Brown lar leseren rives med. Men filmversjonen klarer ikke å skape en like intens stemning. Sir Ian McKellen som spiller Sir Leigh Teabing er riktignok svært engasjerende i alle sine scener, og Paul Bettany som spiller den onde albinomunken Silas får flere ganger publikum til å hoppe i kinosetene.

Prestasjonene til de andre skuespillerne er heller ikke dårlige, men karakterene blir noen ganger litt uinteressante og forutsigbare på det store lerretet.

Trist
Med Da Vinci-koden er mye tilsynelatende gjort riktig. Men selv om filmen har mange gode og spennende elementer blir man dessverre aldri helt revet med. Jeg tok aldri meg selv i å lure på om "de gode" kom til å seire. Det kan jo hende det er fordi mange allerede kjenner historien, men plottet overrasker ikke så ofte. Det er trist å ikke kunne gi en bedre karakter til en film som tross alt kunne vært mye mer spennende.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone