Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Rudi Myntevik: SentrumFoto: Ådne Kvammen

Rudi Myntevik: Sentrum

Dammann, Josva
2005-05-10
Først var det en CD, så DVD-utgivelse. Nå har Rudi Myntevik laget en ny CD med skarring på r-en og rett-fram-tekster.
Det første man blir møtt med når man nesten overivrig dytter denne CD-en inn i spilleren er noe av det ganske spesielle kompet som kjennetegner mange av sangene. Rudi Myntevik er ikke redd for å prøve nye ting. Og det er kanskje på sitt aller tøffeste i sangen bare du er Gud.

For å sitere hva 25åringens hjemmeside sier om CD-en; “låter pakket inn i et nyskapende lydbilde, preget av store, intense rockegitarer og melodiøs pop."
Og la meg få legge til: For en vokal!

Ekte
Rudi hadde mye å leve opp til fra forrige CD, men tør å gjøre nye ting og det gjelder ikke bare i arrangement. På denne platen har han selv sagt at han vil prøve å komme seg litt bort fra “den interne menighetsterminologien". Det nærmeste jeg kom å finne hallelujaspråk i tekstene var ordene Herrens navn, nåde og lovprise. Og det er vel ikke særlig mye?

Samtidig som menighetsklisjeene har blitt fjernet prøver Rudi også å bruke litt mer bilder i tekstene. Tilgjengelige bilder. Likevel er tekstene på samme måte som på hans første CD, Gud din skjønnhet, fortsatt en smule banale og nesten plagsomt rett på. For Rudi prøver ikke å gjemme det personlige han vil uttrykke bak ord man knapt forstår. Han er ærlig!

Nyskapende
Med Bergens-skarring på r-en og tekster som kommer rett fra hjertet sier Rudi det han vil på en ny måte. Det er ekte og viktigst av alt, lett å lovsynge til! Med den spesielle stilen sin unngår han å gjenta seg selv og andre. Lovsang har jo ofte “hengt litt etter" og man kan jo lure på hvem som ville vært nyskapende innenfor norsk lovsang hvis ikke han var det?

Gud i sentrum
Oppi alt dette kan man ikke unngå å få med seg budskapet. Sangene på denne CD-en fokuserer, som all god lovsang burde, på å ha Gud i sentrum. Samtidig har Rudi forstått at det ikke nødvendigvis er noen motsetning i å ha fokuset på Gud og å ha orntli’ god musikk. CD-en er variert, har en tydelig egen stil og er proppfull av gode sanger som høyst sannsynlig kommer til å bety mye for mange!

Det som kan være negativt med Sentrum er at den bare er 38 minutter lang. Til gjengjeld er det ikke noe “fyllmateriale" å finne. Tiden er jevnt fordelt på de ti sangene som alle har fortjent sin plass! Her er det bare godbiter som er verdt å høre! Det blir påstått at andre CD er vanskeligst. Virker ikke som Rudi har merket det. Fem tomler opp for Sentrum!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone