Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Ny akustisk popLars Christian Olsen (t.v.) og Øivind Hatleskog varmer opp for Rudi Myntevik i Storsalen. Foto: Ådne Kvammen
Duoen Jeremy:

Ny akustisk pop

Dammann, Josva
2005-05-24
"Som et lyskespark treffer Jeremy deg midt i roten av hjertet med søte pop melodier." Stavanger-duoen er poetisk beskrevet på NRKs Urørt. Men blir det bråk eller søt musikk når to kontraster skal bestemme like mye?
Øivind Hatleskog (19) og Lars Christian Olsen (17) har spilt sammen i litt over et år, og har allerede begynt å lage CD. Guttene varmet opp med tostemt sang og akustiske gitarer for Rudi Myntevik under hans konsert i Storsalen.

Sondre Lerche
- Kan dere beskrives som en slags blanding av Kings Of Convenience og Sondre Lerche?
Guttene blir de litt usikre på hvor Sondre Lerche kommer inn i bildet.
- Drømmen er vel å bli sammenliknet med de gamle store som Simon and Garfunkel og The Beatles, sier Lars Christian som har Pedro the Lion, Roling Stones og DDE som noen favoritter. Men han innrømmer at han har hørt Lerche-parallellen før.

Øivind som hører på Radiohead, britisk pop/rock og singer/songwriter-sjangeren tror sammenlikningen har med Lars Christians personlighet på å gjøre:
- På samme måte som Sondre Lerche har blitt beskrevet av sine venner er Lars Christian intuitiv, nytenkende og vimsete. Han er dagdrømmeren.
Øivind forteller at duo-kameraten til og med har rukket å fundere på hvordan kameravinkelen skal være i forhold til mikrofonstativet i musikkvideoen til en sang på deres andre CD.
- Øivind er litt mer firkanta, sier Lars Christian.
- Jeg er veldig løsningsorientert!, innrømmer Øivind og forklarer at han tenker mye på det praktiske når kameraten kommer med ideer.

Intriger
Samtalen stopper et lite øyeblikk.
- Hva med å spørre oss hvordan det er å være en duo?, foreslår Øivind.
Jeg stiller spørsmålet.
- Det er jo forskjellig fra å være i et band eller å være solo, forklarer han. Det kan jo være vanskelig at begge skal bestemme like mye.
- Krangler dere mye?
- Vi skriver sangene hver for oss, sier Lars Christian og eliminerer en mulighet til å irritere seg over den andre. Han understreker også at de ikke er et kristent band, men to folk som lager musikk.
- Men vi trenger jo kristne i alle roller.

Med vitser, latter og parodier på idoldommere var det ingen tvil om at guttene på tross av visse ulikheter trives i hverandres selskap. Og kanskje kan vi snart høre søt akustisk pop fra CD-spillerne våre også.

På et punkt er i hvert fall den noe schizofrene duoen enig:
- Hva er målet deres?
- Det er vel hovedsakelig den ha-det-gøy-greia, sier Øivind.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone