Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
The IslandFilmplakaten til The Island ser vel ikke helt ut som en film som har noe å si om genmanipulering. Foto: TheIsland-TheMovie.com

The Island

Eventyr med mening?
Holmedahl, Johannes
2005-08-06
Fredag hadde filmen The Island premiere. En film som etter filmplakaten å dømme så ut som en ekte hollywoodklisjè.
Undertegnede hadde ikke stor forventninger til The Island. Eneste grunnen til at jeg i utgangspunktet ville se den var at "kjempen" fra The Green Mile stod på rollelisten. Men det viste seg å bli en underholdende opplevelse.

Jeg skal ikke røpe for mye av filmen, men plottet er i alle fall at jorden har "gått under" og at mange hundre overlevende personer lever på et isolert område. En og en blir de plukket ut til å bli overført til en paradislignende øy - hvorfra de skal gjenbefolke verden. En av innbyggerne på det utopiske stedet oppdager at sannheten er en annen - og like farlig.

The Island minnet meg veldig om Fifth Element. Jeg tror de fleste av oss gutta koser oss med manusforfatterne Roberto Orci og Alex Kurtzmans fremtidsfantasi, med feete biler, motorsykler, bygninger, trafikk osv. Jeg koste meg med å se at de klarer å få bena litt ned på jorda samtidig som de lekte seg med å vise meg, med avansert datagrafikk, hvordan de ser for seg fremtiden.

Filmen setter, svært overraskende, søkelyset på genteknologi. Den stiller noen gode spørsmål om hvor langt vi skal gå - midt i den morsomme leken med fartsfølelse, hissig kameraføring og actionhopp fra hustak. Så plusspoeng for å ville si noe... Men: Ett stort minus... Hollywood klarer heller ikke her å fremstille kjærlighet uten sex ved første anledning!!? Selv om det begynner så bra.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone