Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
U2 på Valle HovinThe Edge skuer ut over 40.000 tilskuere. Foto: Josva Dammann

U2 på Valle Hovin

Dammann, Josva
2005-08-02
Med en gitarist fra fremtiden flørtet U2 med publikum, lånte kameraet til en journalist, ga underholdning og musikk fra øverste hylle og serverte sitt politiske budskap. Blir det for mye?
Når U2 endelig kom på scenen på Valle Hovin 27. juli hadde de fleste i publikum overlevd flere timers køsitting, to oppvarmingsband og en eviglang lydsjekk av instrumentene.

Heftig scene!
Scenen U2 har fått laget til Vertigoturneen ligner på lite annet. Utenom rundt 200 høyttalere stod de foran en vegg av lyspærer. På denne veggen ble det vist alt fra bølgende streker til avanserte animasjoner og film. Dessverre kom ikke alltid dette fantastiske hjelpemiddelet til sin rett. De beste effektene var heldigvis spart til mørket begynte å senke seg, men under åpen himmel druknet mye i naturlig lys.

Slapp start
Selv om publikum gjennom flere timer hadde prøvd å spare på energien ble det en litt slapp start på U2s del av konserten. Oppvarmingsbandene hadde spilt bra, men fungerte nok mer som ventemusikk enn som oppvarming. Når hovedattraksjonen endelig kom på scenen var det de som måtte arbeide mest med å få publikum varme.

Man kommer ikke unna at Bono, som U2s frontfigur, bærer den største delen av showet. Energien og innlevelsen han presterer å hente fram på konsert etter konsert er vanvittig imponerende. Likevel virket han ikke som han var på sitt mest energiske da bandet detonerte bomba med hit'en "Vertigo". Publikum trengte mer enn en røff stemme. En optimal pangstart var det ikke. Likevel, lyden var overraskende god og det tok ikke lang tid før energien eksploderte i takt med publikums engasjement.

Politisk engasjert
Gutta lyste raskt av spilleglede! Bono lånte ett av journalistenes kameraer og tok bilder, Adam Clayton lot publikum strekke seg for å prøve å ta på bassen hans. En overlykkelig jente fikk danse med Bono på scenen og et norsk flagg fra publikum ble knyttet til mikrofonstativet.
- Dette er den delen av showet hvor jeg vanligvis ber landet om å gi penger. Men sannheten er at Norge gir mer enn noe annet land, sa den sterkt politisk engasjerte vokalisten fra scenen. Han benyttet sjansen til å takke både statsministeren og det norske folk før han sang "one".

Politiske budskap ble servert gjennom hele konserten, men uten at det virket plagsomt og moraliserende. Det aller meste var knyttet til musikken. Dessuten har U2 noe å si, og de bruker alle midler for å si det. U2 er et av de få bandene man virkelig kan kalle politisk engasjerte. De både bryr seg og har innflytelse. Menneskerettighetene, kampen mot fattigdom og urettferdighet og at muslimer, jøder og kristne alle har samme stamfar var noen av tingene som ble trukket fram underveis.

Gitarist fra fremtiden
På tross av alle de negative tingene i verden ble også håp formidlet underveis. Mens gitaristen The Edge gliste og nikket fortalte Bono:
- Vi i bandet er veldig spente på fremtiden. The Edge er nemlig fra fremtiden. Han reiste hit i en tidsmaskin, og han har fortalt oss at alt kommer til å ordne seg. Stemmer ikke det?
Enda større glis og mer nikking.
- Dere har hørt det fra The Edge!

For mye?
U2 underholder og engasjerer! Dette showet er stappet med alt du kan tenke deg og ønske deg, og litt til. Men det blir ikke for mye. Tvert imot. U2 lager fantastisk musikk og vet hvordan de skal formidle den. Vi vil ha mer!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone