Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
P.O.DCoveret til P.O.Ds nyeste CD Testify Foto: www.payableondeath.com

P.O.D

Bare bråk?
Dammann, Josva
2006-03-27
I 2001 hoppet P.O.D inn på hittlistene i Norge med singelen Alive. Foruten fengende melodi og klar rytme, var et glassklart lydbilde noe av det som gjorde både hitsingelen og resten av CDen til en suksess. Dessverre høres P.O.Ds nye CD Testify både uoversiktlig og rotete ut ved første ørekast.
Suksess?
Man kan trygt si at P.O.D traff blink med skiva Satelite i 2001. CDen hoppet den gangen inn på flere albumlister. Dessuten ble singler som Alive og Youth of the nation flittig spilt på radio.

Når det gjaldt bandets selvtitulerte oppfølger Payable On Death var ikke mottagelsen like varm. Enkelte sanger slo riktignok an, og sangen Sleeping awake ble med god grunn brukt som soundtrack i filmen Matrix Reloaded. Men bortsett fra et par unntak virket det som en eller annen gnist hadde forsvunnet med gitaristen Marcos.

Skinnet bedrar
Testify høres heller ikke ut som den har det lille ekstra i mine ører. I hvert fall ikke ved første gjennomlytting. Sangene virker rotete, uoversiktlige og litt tilfeldige ut.

Men skinnet kan bedra, og etter at Testify har fått gå enda et par ganger i spilleren ruller terningen stadig til høyere karakterer. Dette er en CD som vokser seg bedre underveis og gir ny tro på at gutta fra San Diego i California fortsatt kan det de driver på med.

Variert
Låtmaterialet på P.O.Ds siste CD er godt variert. Det kraftige startskuddet Roots in stereo er reggaeinspirert og har høy feelgood-faktor, mens første singelen fra plata, Goodbye for now, er en mer melankolsk rockelåt med god oppbygning og melodiøst refreng. Det er et hardere rap-preg som følger sangen On the grind, før den overrasker med et laidback soulaktig refreng som av en eller annen grunn trekker tankene til sommer og bandets hjemsted.

Testify vs. Satelite
Men det er bare en liten bit av svært god kake. I løpet av de 50 minuttene CDen varer rekker P.O.D å få med seg et rimelig godt utvalg av mer eller mindre harde låter som stadig setter seg bedre fast i både hjernebarken og CDspilleren.

Med suksessen fra Sattelite i baklomma kan ikke gutta i P.O.D unngå at nyere CDer sammenliknes med den tidligere bragden. Testify når ikke helt opp til plata fra 2001, men det er jommen ikke langt ifra.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone