Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
En time for sjelen
Joss Stone:

En time for sjelen

Holmedahl, Andreas
2004-10-28
Joss Stone, stjerneskuddet fra Devon i England, har i høst kommet med sitt andre album: Mind, Body & Soul. Men la oss først ta en titt på hennes første Soul Sessions, et album jeg gleder meg over å ha hørt.
I følge Joss, skulle Soul Sessions aldri blitt så stort som det ble. Hun hadde aldri sunget i studio, eller en gang med et band, før hun kom til S-curve records i New York. Det bestselgende albumet skulle derfor bare være en øvelse for den unge briten.

Albumet ble først bare sluppet i et svært begrenset opplag for å lodde stemningen i markedet, men for å sitere frøken Stone selv: "people just kept buying it". Til slutt hadde hun solgt over to millioner album verden over. Det var helt klart stemning for det unge talentet.

Hører du på platen forstår du hvorfor salgstallene ble som de ble, men ikke at stemmen du hører kommer fra ei hvit, britisk jente som var i ungdomsskolealder under innspillingen. Enda mindre forståelig er det at hun ikke hadde sunget annet enn i dusjen før hun begynte i kor som trettenåring. Den gudsbegavede jenta har en stemme som (jeg vet det er et teit uttrykk, men jeg mener det) balsam for sjelen. Stemmen hennes tilhører ei erfaren, farget soulstjerne, med et snev av uskyld som løfter henne enda et hakk opp.

Soul Sessions er en plate med "cover"-låter. Låtene er for det meste "ukjente", mens de få kjente klarer hun virkelig å gjøre til sine egne. Det hjelper selvsagt også at hun har med seg de beste og mest erfarne soul musikere som verden (USA) har å by på. Soul Sessions er virkelig en time for sjelen, det er en behagelig lytteopplevelse fra ende til annen.

Skal jeg alikevel gjøre et hederlig forsøk på kritikk må det være at den kan oppleves som ensformig, og dermed bli litt kjedelig, i lengden. Det er også litt vanskelig å gi full pott til en ren “cover-CD", men nærmere kunne hun ikke kommet. Soul Sessions er en CD man burde ha, og forventningene til hennes "ekte" debutalbum er skyhøye.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone