Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Kristen metalfest ved Karl Johan
21.-24. oktober

Kristen metalfest ved Karl Johan

Holmedahl, Johannes; Sørgård, Frank
2004-10-19
21.-24. oktober går metalfestivalen "Nordicfest 04" av stabelen på SubScene i Oslo. Her blir det band innenfor de fleste avarter av hard rock og metal, med artister fra både USA, England, Finland, Sverige og Norge!
- Det er i hovedsak en musikkfestival, forteller arrangørene. - Men hele festivalen blir rundet av med vanlig gudstjeneste på SubChurch søndag ettermiddag. Vi lar musikken og det budskapet den enkelte artist måtte ha på hjertet tale for seg.

Nordicfest 04 arrangeres av flere grunner.
- Først og fremst er det veldig gøy å møte likesinnede fra fjern og nær, samt at man får sjansen til å nyte mye bra musikk, forteller engasjerte crew-medlemmer. - Mange band med klar kristen profil innen denne type musikk har ikke like lett for å få spillejobber som andre kanskje har, samt at det er en gylden mulighet for å la nye band slippe til for ett større publikum.

Metalfestivalen ønsker også å fremheve nye talenter.
- Vi vil motivere flere band til å ta steget ut av øvingskjellere rundt om. I tillegg til alt dette som har med musikken å gjøre, vil vi jo bruke de bandene som spiller til kanskje å gi de som kommer på konsertene noe å tenke på. Kanskje noen får noen nye tanker omkring det som har med Jesus og kristentro!

- Er det kun kristne band?
- I den grad et band kan være kristent, så er vel svaret bortimot ja. Vi krever ingen trosbekjennelse av medlemmene i de enkelte banda, men alle banda har nok overvekt av kristne medlemmer, ja.

-Dette har du sikkert hørt før, men jeg må bare spørre. Er det ikke litt motstridende at kristne spiller musikk som blant allmennheten har et omdømme som er destruktivt og nedbrytende?
- Tja, det kommer vel ann på øynene som ser, eller i denne sammenheng ørene som hører. For min egen del kan jeg komme på mange musikkgenre som for meg høres ut som bråk, og dermed må være destruktivt og nedbrytende. George W. Bush hevder også at han er kristen, men finnes det noe mer destruktivt enn krig?
- Men forstår Gud skriking og roping, da?
- Det er vel bare å lese Salmenes bok, så finner du svaret på det. Husker og en gjeng med isralitter som skulle gå rundt en bymur og lage så mye støy som mulig, med musikerne i første rekke, og så skulle Gud overgi byen i deres hender.

Arrangørene lover muligheter for å knytte vennskapsbånd langt utover Norges grenser, i tillegg til mange gode artister. Artistlisten er som følger: Rob Rock, Narnia, Antestor, Mental Destruction, Ashen Mortality, Benea Reach, Equilibrium, Inevitable end, Renascent, Megiddon, Soapbox, Diamondog, Harmoni og Bleedience.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone