Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Delirious? på rocker'nDelirious?' bassist, Jon Thatcher, posérer foran på scenen. Foto: Brynjar Benjamin Nystedt
Get Focused:

Delirious? på rocker'n

Dammann, Josva
2005-12-01
Delirious? hadde både lovsangsseminar og konsert under den tverrkirkelige festivalen Get Focused i Tønsberg. Men trenger vi besøk fra England for å synge kristne sanger?
Delirious?
Lille Tønsberg fikk besøk av det verdensberømte engelske lovsangsbandet Delirious? under festivalen Get Focused - Transform i år. Festivalledelsen hadde sørget for at det i tillegg til konsert også ble mulig å få med seg et lovsangsseminar med pionerene.

Rockekonsert?
Delirious? spillte både nye og gamle sanger lørdag kveld. Publikum var overentusiastiske og det er absolutt ingen tvil om at gutta som for tiden er aktuelle med plata The mission bell, vet hvordan man skal ha en rockekonsert. Med scenen full av lys og røyk beveger vokalisten seg rundt på scenen med det spesialdesignede mikrofonstativet sitt. Bassisten posérer bredbent foran på scenen og trommisen hamrer løs på trommene av all kraft med en vill grimase. Klesstilen er mafiaaktig; sofistikert, men røff.

Telefon fra scenen?
I tillegg til klassikere som History maker, Did you feel the mountains tremble og What a friend spillte bandet flere sanger fra sin nyeste CD. På programmet stod blant annet sangen Solid rock som har rapperen TobyMac fra DC-talk som gjesteartist. Men Toby kunne ikke være med til Norge, så vokalist Martin Smith tok fram mobilen sin:
- Hallo Toby, er det noe du vil si til menneskene i Norge?, ropte han inn i røret før han la mikrofonen sin inntill og lot kollegaen rappe til det norske folk, med mistenkelig god og presis kvalitet på lyden.

Kjernen?
Hva Delirious? har oppnådd og betydd for mange skal ikke undervurderes. Selv etter 13 år har de heftig trøkk og lager sanger med en kvalitet mange andre band bare kan drømme om. Tekstene har fortsatt fokus på Gud, men midt oppi et så bra sceneshow som Delirious? har, blir det lett å glemme kjernen i lovsang. Som gitarist Stu G sa det selv under lovsangsseminaret:
- Lovsang er å svare en person, å svare Gud på det man har fått fra han.

Bare meg?
Men Delirious? var ikke de eneste som hadde konsert på Get Focused i år. Jeg må innrømme at jeg synes UngFila klarte å beholde fokuset i lovsangen bedre gjennom sin konsert på søndagen, enn Delirious? klarte dagen før. midt oppi alt stæsjet ble det noen ganger vanskelig å konsentrere seg om det indre. Men det kan jo bare ha vært meg. Og for all del, Delirious? er fortsatt konge på lovsang!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone