Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Legendene PetraPetras vokalist John Schlitt er sjefen på scenen. Foto: Johannes Holmedahl
Skjærgårds Music & Mission 2004:

Legendene Petra

Holmedahl, Andreas
2004-07-11
Petra må sies å være det desidert største, kristne bandet gjennom tidene. Og i år kom de på Skjærgårds og ga jay og nesten 6000 publikumere bakoversveis.
Petra må sies å være det desidert største, kristne bandet gjennom tidene. Med 30 utgivelser siden debut albumet i 1974 og med hele 4 Grammy priser og 10 "Dove awards" (en kristen Grammy) er det få som kan måle seg med Petra. De er også det eneste kristne band eller artist som er innlemmet i Hard Rock Cafés Hall of Fame og de har blitt "cov'ret" av selveste KISS.

Bandet har besøkt Norge og Skjærgårdsfestivalen tidligere (da festivalen het Skjærgårdsgospel), men for alle de som gikk glipp av det den gang var det duket for en historisk opplevelse: I 2003 fikk Petra tilbake sin legendariske gitarist Bob Hartman etter at han forlot Petra i '94. Hartman regnes som grunnleggeren av bandet og står bak de fleste sangene de har fremført siden det ble dannet i '72. Og han skuffet ingen. Selv om den snart 55 år gamle gitaristen ikke har full fart på scenen lenger, er fingrene hans så raske som alltid og han bidrog med sine velkjente gitarsoloer og en sound som virkelig er Petra. Og med "The Voice of Petra", John Schlitt, i front med sin særegne stemme som har preget bandet siden 80 tallet, var det som å være tilbake på gutterommet med hockeysveis og "This Means War" på kassettspilleren.

De to siste bandmedlemmene, Greg Bailey og Paul Simmons, har kun vært med siden henholdsvis 2002 og 2003 men greier likevel å holde "Petra-soundet" i bandet. Samtidig holder de fast på bandets ungdommelige rockeimage.

På hovedscenen på Risøya gav Petra nesten 6000 fremmøtte en salig blanding av gamle, gode låter fra glansperioden på 80-tallet, samt noen ukjente fra deres aktuelle album "Jekyll & Hyde". Disse guttene var hardere enn Metallica på 80-tallet (noe som gav undertegnede respekt blant gutta i 6b) og er opphavet til alt jeg i dag vil kalle "kristenrock". De har vist at også kristne kan ha bra musikk og at "God gave Rock'n'Roll to ya!".

Petra ga en fantastisk konsert på Skjærgårdsfestivalen - alt stemte. Det er lite annet å si enn at dette var en av de virkelig store musikkopplevelsene. Jeg kaster terningen uten respekt for de som før dette bare trodde Petra bare var dama til 91 Stomperud. Disse guttene må aldri gi seg. Med ydmykhet kastes min første sekser.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone