Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
CD3.16Foto: Platecoveret

CD3.16

- stø landing, litt flaksende i svevet
Bjorvand, Anders Torvill
2004-05-15
Kateket er i grunn en rar tittel. Hva driver egentlig kateketer med? Jo, de driver med undervisning i menigheter. Ikke minst er de konfirmantlærere. Jan Inge Gundersen er en sånn, og nå har han gjort noe som du bør få med deg!
Kateket Jan Inge Gundersen har i lengre tid ønsket å bruke mer musikk i konfirmantundervisningen. Det har han virkelig gjort noe med, og i samarbeid med Bibelselskapet og plateselskapet MTG har de laget en samleplate som heter CD3.16.

Hva inneholder plata?
CD3.16 inneholder 11 låter som er ekstremt forskjellige - mildt sagt!
Her har vi treige salmer med Maria Solheim og Blokk:5 og ei som heter Turid Alida, og vi har Death Metal-bandet Extol. Innimellom der har vi hip-hop-gruppene Våtsopp og Evig Poesi, hip-hop-gospel fra NGV, pop fra Emcase og rock fra Expect og Apangello, og en ubestemmelig hip-hop-rock fra 2nd try, som forøvrig var ganske tøff :-)

Umulig å sette seg ned og høre på
Det som er så bra med denne skiva, er at de har valgt norske artister. Alle artistene er unge og profilerte kristne, og det er god kvalitet på mye av det de gjør. Dette skaper gjenkjenning - i motsetning til om man skulle tatt 20 kristen-pop-artister fra USA.
Så kommer vi til hvordan skiva skal brukes, og det er kanskje problemet. Det går ikke an å høre på salmer, hip-hop og death metal rett etter hverandre. Skiva funker best som en samling låter som konflæreren kan dra fram når han skal belyse et tema som er relevant for akkurat den sangen. Og det er greit nok, men det hadde jo vært fett om man også kunne hørt på noe av det i lengre økter uten å bli gal i hodet :-) Vel, vel ... her har man vært nødt til å gjøre et valg.

Bra og mindre bra?
For meg er det ingen tvil om hvilke spor som trekker opp skiva som helhet, og øverst troner Fred med Evig Poesi. Extol er også veldig bra, men det kan jo by på en utfordring å bruke sangen rent tekstlig, selv om extol har en relativt tydelig tekstuttale til grinding å være ...
Våtsopp har noe bedre vokal og produksjon enn Evig poesi, men skuffer med banale tekster og ekstremt lange stykker. Over 7 minutter er sinnsykt langt for ei låt som også har i overkant mye å melde!

Kutt salmene! Slipp til Maria Solheim
Jeg skjønner godt at utgiverne har ønsket å få med seg Maria Solheim. Hun er definitivt det største trekkplasteret på skiva, og treffer målgruppa godt, men ikke med salmer. Mange tenåringer lytter til Maria Solheim, men ikke til salmeutgivelsene hennes. Kunne man ikke funnet en av hennes egne sanger med en brukbar tekst? Dem finnes det faktisk mange av!

Innpakningen
CDen kom i Jewelboks med ei feit blekke med sangtekster, tanker og trivia. Ganske bra egentlig, men la oss gi dere et tips: kvitt dere med jewelboksen neste gang. Det er slitsomt å trekke blekker på 20+ sider ut og inn av en jewelboks som i tillegg sprekker bare du ser hardt på den. Et alternativ kan være de papp/album-coverne som blant annet Kirkelig kulturverksted bruker mye. Men det aller feteste ville definitivt være en DVD-boks! Prisen er også faktisk så godt som identisk!
Som et lite tips til cover-designeren, kan vi også nevne at superduper-fonten var kul i 2000/2001. For menigmann kan vi opplyse om at det bla er fonten i GospelSearch-logoen på www.gospelsearch.no (som forøvrig ble laget i 2001). Ellers var coveret ok, men designet og fargen på selve skiva var kulere.

Konklusjon
Denne skiva er en solid firer på terningen, og bør være obligatorisk for alle konflærere. Med litt gjennomtenkt satsing kan det også virke å dele den ut til konfirmantene. Det som er viktig nå, er å innse at denne skiva har et holdbarhetsstempel som går ut neste år. Annethvert år bør det komme en slik skive med unge, norske, kristne artister. Det ville virkelig vært fett, og dette er definitivt en god start på dette!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone