Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
"I miraklenes tid"Foto: Filmens cover - Copyright Christmas Films/SF Norge
Jay ser på Jesus-filmer:

"I miraklenes tid"

Bjorvand, Anders Torvill
2004-04-11
I kjølvann av filmen "The Passion of the Christ" har vi i Jay satt oss fore å undersøke andre Jesus-filmer. Først ut er "I miraklenes tid".
"I miraklenes tid" ble produsert i 2000 av Christmas Films i samarbeid med BBC, og kom på DVD-markedet her i Norge i fjor. Filmen distribueres internasjonalt via Mel Gibsons selskap Icon Entertainment.

Animasjonsfilm
Filmen er en kronologisk gjennomgang av Jesu liv, med enkelte retrospektive trekk. Det står på coveret at dette er en animasjonsfilm, og det er sikkert riktig rent faglig, men i dag vil de fleste tenke Pixar og Dreamworks når de hører begrepet animasjon - med filmer som Shrek og Oppdrag Nemo. Denne filmen er ikke slik i det hele tatt. Det er faktisk en dukkefilm. Og før du gjesper og bestemmer deg for å gjøre noe annet, så ta en kikk på terningen. Dette er utrolig bra! Et knippe av russiske dukkeeksperter har bidratt på filmen, og nærmere teknisk og artistisk magi kommer vi vel ikke. Jeg blir minst like imponert over det visuelle i denne filmen som i de beste datagenererte filmene fra Pixar.

En anelse for straight
Framstillingen er laget for barn, og er en svært ryddig, grei og sannferdig framstilling av Jesu liv. Dette gjør selvsagt at det kan bli litt kjedelig. Det er ikke noe interessant plot eller spennende og uventede vendinger i filmen. Men så lenge vi vurderer denne filmen i kategorien "Jesus-filmer", vil vi vektlegge andre egenskaper først. Disse egenskapene er blant annet om filmen er tro mot historien, om bruk av bilder og filmatiske grep forsterker formidlingen i historien - slik den er.

"I miraklenes tid" egner seg for både store og små. De minste ville nok være tjent med at filmen ble delt opp i selvstendige 20-minutters episoder, da spillefilmformatet er krevende - spesielt for små barn. 90 minutter kan bli lenge.

Må ses!
Allikevel er dette en av de definitivt beste Jesusfilmene noensinne - uansett om den er laget for barn eller voksne. En svært sterk femmer på terningen.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone