Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Gjør Bibelen levendeBoka inneholder massevis av artige tegneseriestriper. Foto: Faksimile av tegning fra boka. Tegnet av Ole Steen Pedersen, tekstet av Espen Jørgensen.

Gjør Bibelen levende

Bjorvand, Anders Torvill
2004-03-17
Bibelselskapet satser på en unådd gruppe - de som ikke er verken kids eller teens - men de såkalte tweens (av: between - norsk: i mellom). Disse er for gamle til barnebibler, men synes vanlig bibeltekst blir for trått.
11-13 år er målgruppen Bibelselskapet har siktet mot med boken "Den levende boka". Det tror jeg er riktig, men det stopper neppe der. Dette er en bok som kan ha et potensiale også blant yngre tenåringer opp til 15-16 år. Og derfor velger vi å skrive om det her på Jay.

Boka inneholder de mest sentrale bibeltekstene - brutt opp av hyppige tegneserier. Apostelen Peter guider leseren gjennom bibeltekstene som er intelligent satt sammen.

Boka er pent og solid innbundet med en enkel, men tøff tegneseriestrek på forsiden. Jeg likte også godt det liggende formatet som passer godt, siden boka har endel seriestriper. Samtidig gjør formatet at boka blir mer album og mindre bok. Det er bra. For her er vi ved en av problemene/utfordringene med boken. Boka er nemlig 400 sider lang! Det skrytes av at boka er komplett ift KRL-faget i skolen. Det åpner selvsagt for spennende muligheter, men dette er definitivt ikke ensidig positivt, og vi hadde nok ønsket oss et mer selektivt utvalg av tekster.

Unge tenåringer har vokst fra barnebibeltekster, men jeg er allikevel skeptisk til om den voksne bibelteksten blir for fjern fra deres språklige og begrepsmessige virkelighet. Vanskelig å si. Kanskje vi kunne fått en blanding av bibeltekster og gjenfortelling? Nå er dette søkt oppnådd gjennom tegneseriene, men om det er nok, er jeg usikker på.

I konklusjon kan jeg trygt anbefale boken til konfirmantundervisning, KRL, bibelgrupper mm. Som lesning for den enkelte, blir den litt for tung - ihvertfall om målgruppa er 11-13-åringer. Pluss for gode tegneseriestriper, men jeg synes man burde spandert på seg fargetrykk. Det ville ha hevet effekten betraktelig. Vi gir en grei firer på terningen.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone