Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
JudgmentFoto: Filmens cover.

Judgment

- interessant innimellom
Bjorvand, Anders Torvill
2004-03-10
Filmen Judgment er enda et endetids-drama fra filmskaperne bak Left Behind-filmen. Har vi snart fått nok?
Filmen Judgment handler om en framtid hvor anti-Krist har stått fram og tatt verdensherredømme. De kristne kalles for "hatere", og de beskyldes for all verdens grusomme forbrytelser.

Anti-Krist forsøker å få en fremtredende kristen dømt for "hat mot menneskeheten", og denne rettssaken er hovedideen til hele filmen.

Det er flere interessante momenter i filmen, som er bra. Handlingen er svært parallell til keiser Nero og den første kristen-forfølgelsen. Mange mener at anti-Krist har mange ansikter, og at profetiene om anti-Krist også gjaldt keiser Nero. Da ble de kristne beskyldt for hat og kannibalisme, og de ble slaktet i hopetall og kastet til løvene. Denne parallellen i filmen er slående og interessant, og kanskje den burde vært gjort mer eksplisitt.

Filmen er ingen god spillefilm. Den er for kjedelig og stillestående. Men den har potensiale til å være en brukbar evangeliseringsfilm. Filmen kan bli både forkynnende og argumentativ, men det er ok hvis du er innstilt på nettopp dette. Viktige temaer ift f.eks. det ondes problem tas opp.

Ellers tror vi filmen hadde scoret på å stole mer på sin idé og sitt manus. I stedet har de kapret noen b-skuespillere fra Hollywood som er personlig kristne. Corbin Bernsen gjør en akseptabel jobb, men eks-fribryteren Mr. T er totalt patetisk. Hans del av manuset er tilpasset hans image, og det trekker filmen ned et helt terningkast. Vi lander på en grei treer.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone