Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Lay it downFoto: Filmcoveret
Sikkert grei til evangelisering i USA:

Lay it down

Bjorvand, Anders Torvill
2004-02-01
"Lay it down" heter en film fra USA som prøver å catche streetcar-bølgen etter filmen "the fast and the furious". Den er ment for evangelisering, men virker den?
I 2001 kom filmen "the fast and the furious" som ble gjennombruddsfilmen til Vin Diesel. Den fikk den noe mer middelmådige oppfølgeren "2 fast 2 furious" i 2003; denne gangen uten Vin Diesel.

Også den kristne filmindustrien ønsket å score på denne streetcar-bølgen, og kom allerede i 2002 med filmen "Lay it down", som er scenesatt til et streetcar-miljø.

Filmen handler kort og godt om to brødre og deres vei til Jesus.

Formatkræsj
Det legges ikke skjul på at dette er en evangeliserende film i spillefilmformat - ikke omvendt. Men det er det omvendte vi burde hatt - dvs en spillefilm med en evangeliserende dimensjon.

Moraliserende og patetisk
Filmen er gjennomgående moraliserende med høy pekefingerfaktor i forhold til sex og råkjøring. Intensjonen med filmen er så overtydelig at det heller ikke virker. Jeg bestemte meg faktisk for å undersøke om filmen virket etter hensikten, eller om jeg hadde rett. Dessverre fikk jeg bekreftet av de ikke-kristne som så den at jeg hadde rett og at filmen var en patetisk wannabe-film som ikke berørte dem på noe plan.

Imidlertid skal filmskaperne ha for at de tok svært tidlig tak i en trend og forsøkte å skape noe. Dessverre lyktes det ikke denne gangen.

Vi gir en grei toer på terningen.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone