Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
MegiddoFoto: Filmcoveret
Dommedag på Jay!

Megiddo

- the omega code 2
Bjorvand, Anders Torvill
2004-02-01
Det er dommedag på Jay. Eller ... ikke helt ... Ihvertfall har vi sett en innmari dårlig film om dommedag, og den skal ihvertfall dømmes nord og ned.
Her på Jay har vi tidligere anmeldt filmen Omega Code. Den likte vi fordi den hadde en viss originalitet, og fordi den var godt produsert.

Sett i forhold til budsjettet er oppfølgeren også greit produsert, men der stopper også de gode kvalitetene.

Egentlig ingen oppfølger
Filmen er ikke en ren oppfølger til Omega Code 1. Bibelkodene er borte, og historien er endret. Det eneste som er felles er egentlig noen av skuespillerne og navnet på filmen.

Megiddo er det hebraisk ordet for det greske ordet Armageddon, som er navnet på et sletteområde i Israel hvor endetidskampen mellom det gode og det onde skal stå. Kort og godt dreier filmen seg om dette.

Politisk tullprat
Men det blir bare for dumt. Vi får servert masse babbel om at USA er "verdens reddende engel" som står trofast på Guds ord, og at EU og FN er dyret i åpenbaringen. De fleste av oss ville kanskje tro at det i såfall burde vært stikk motsatt! Slikt politiserende og USA-patriotisk vrøvl er det som aller mest ødelegger filmen.

Feil bruk av penger
Det er artig med en kristen film med et brukbart budsjett. Men i stedet for å bruke det økte budsjettet ift Omega Code 1 på bedre skuespillere, har man brukt det på spesialeffekter. Sorry - det var en feilvurdering. Effektene er allikevel langt fra Hollywood-nivå, og da hadde det antagelig vært klokt å legge effekt-ambisjonene på et lavere nivå og heller jobbe med manus og skuespillernes karakterer.

Vi gir terningkast 2, og da er vi snille!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone