Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
TestamentFoto: Testament

Testament

Bjorvand, Anders Torvill
2004-01-27
Jeg befinner meg blant "Tales from the crypt" og "satans bibel", og plutselig oppdager jeg noe som minner om en Bibel. Les videre om denne spennende oppdagelsen i tegneserieland!
Det er en torsdag litt etter lunchtid, og jeg er for en gangs skyld ute i veldig god tid til en avtale. Jeg rusler rundt på Oslo S og tar turen innom Østbanehallen. Der holder Norges største tegneseriebutikk, Outland, til. Som den svorne tegneseriefantast jeg er, lar jeg meg ikke be to ganger! Jeg kaster meg inn i det og lar meg fascinere.

Det finnes mye bra og morsomme tegneserier på Outland, men samtidig har de mye dritt! Okkulte serier og et av Norges få utsalgssteder for bøkene til Alastair Crowley som selv hevdet å være dyret i åpenbaringsboken i Bibelen (hint: ikke positivt ...)
Ganske creepy stuff!

Men så plutselig er det et cover som stjeler oppmerksomheten min. Det er ganske kult, og så står det i fete typer: "Testament".

Fett format
Det er en 120-siders tegneserie som dekker de viktigste historiene i det gamle testamentet. Den er i soft cover for å holde seg til coffee table-stilen som er valgt, men bortsett fra dette er den meget påkostet. Massevis av lekker spottlakk på coveret for å fremheve bra effekter, og papirkvaliteten og trykket inni er helt enorm.

Boken er gitt ut av Metron Press som er et underbruk (imprint) av the American Bible Society.

Konseptet
Du befinner deg på en bar som heter J.J.s, og der møter du en bartender som forteller historier om en forfatter som skriver mennesker inn og ut av sin historie. Denne kontrasten mellom dagens Sykars brønn (der Jesus møtte "kvinnen ved brønnen") og de eldgamle historiene fra det gamle testamentet skaper en spennende kontrast.

Stjernelag
Manus er skrevet av Jim Krueger og er kanskje det beste ved hele boken. Selv om den godeste Krueger burde fått noe tyngre redaksjonell/teologisk backing, er vinklingen og den tekstlige gjennomføringen meget bra. Det grafiske er gjort av de fremste serietegnerne i verden og holder høyt kunstnerisk nivå.

Når ikke helt opp
Jeg vil absolutt anbefale boka, men allikevel gir jeg den bare en firer. Det har to grunner:
- Den må tåle å bli målt mot Menneskesønnen som kom ut på Bibelselskapet her i Norge i høst (den fikk terningkast seks her på Jay.no)
- Det virker som artistene har forsøkt å "show off". Selv om det er kult å ha flere håndfuller med artister på laget, synes det som om de ikke har sett helt mot samme mål. De har ingen trang til å formidle budskapet på samme måte som Madsen har i "Menneskesønnen". De tenderer til å vise seg fram litt og eksperimentere med ting de synes er kult/avant garde.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone