Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Omega CodeFaksimile fra coveret på Omega Code.

Omega Code

Bibelkoden på film
Bjorvand, Anders Torvill
2003-11-02
Finnes det skjulte koder i Bibelen? Koder som kan forutsi vår framtid? Les vår første anmeldelse i serien om kristne filmer!
For fire år siden var jeg på en stor, akademisk IT-konferanse i Denver i Colorado, USA. En av kveldene kjedet jeg meg litt og bestemte meg for å gå på kino.

På flyplassen hadde jeg sett at det var en bok som var blitt veldig populær. Den het Bibelkoden og dreide seg om at Bibelen hadde skjulte koder som kunne forutse fremtiden. Mange, meg selv inkludert, har studert dette fenomenet og avskrevet det som bløff. Men du verden - spennende er det.

Ihvertfall: tilbake til min kinokveld i Denver en høstkveld for fire år siden. På en helt vanlig, sekulær kino så jeg en film som het "Omega Code" og som skulle dreie seg om Bibelkoden og endetiden. WOW! tenkte jeg. Den må jeg bare se!

Etterpå tenkte jeg at "jeg gleder meg til denne filmen kommer til Norge". Men jeg så den aldri på kinoplakaten, og jeg så den aldri i videobutikken. Gjennom moviesforchrist.com har jeg nå fått låne et eksemplar. De kan opplyse at filmen har vært tilgjengelig på video i Norge i noen år, men at den nå er trukket tilbake og destruert. Skal dere få tak i denne filmen med det første bør dere altså ha enten en sonefri DVD-spiller eller en VHS-spiller som spiller den amerikanske NTSC-standarden på europeiske PAL-standard TV-apparater. Du kan nemlig bestille filmen på f.eks. amazon.com.

Men er filmen verdt alt dette bryderiet? Jeg synes det.

Omega Code er en film som du enten liker eller misliker. Mange vil mene at denne filmen var starten på en ny generasjon av kristne filmskapere som lager spillefilmer med budsjetter som begynner å smake av fugl. Derfor tok jeg meg bryet med å låne en kopi av filmen og se den på ny som en start på vår runde med filmanmeldelser.

Filmen har ikke de beste skuespillerne, men flere av skuespillerne er litt kjente, og de er helt ok. Produksjonen er ikke i hundremillioner-dollars-klassen, men den er slett ikke verst. Først og fremst synes jeg historien er original og spennende, og for meg er det alltid viktigst i en film. Etter å ha sett teknikkene bak Bibelkoden anvendt med hell på sangen "Jeg vil ha en blå ballong", har verken Bibelkoden eller Arne Bendiksen vært det samme for meg igjen. Men selv om man ikke tror på Bibelkoden, er dette en underholdende og spennende teori - godt egnet for film.

Kort fortalt er storyen at en forsker har funnet et endetidsprogram skjult i Mosebøkene ved at man vrir og vender på teksten på kreative måter. En person som senere vil vise seg å være antikrist, får tak i programmet og lever ut profetiene i teksten. Mange av Bibelens kjente endetidstegn spiller seg ut.

Filmens største svakhet er slapp klipping. Jeg ville nok ha klippet vekk 15-20 minutter for å få handlingen strammere og mer engasjerende.

Ellers er filmen absolutt å anbefale for alle som er fascinert av Bibelen, endetidsprofetier og action. Jeg erkjenner at Omega Code nok er av den typen film som man enten elsker eller hater. Jeg liker den, og når jeg tar i betraktning at filmen er fire år gammel, deler jeg rundhåndet ut terningkast 5.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone