Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
MenneskesønnenFoto: Peter Madsen / Det norske bibelselskap

Menneskesønnen

- Danske Jesusstriper
Bjorvand, Anders Torvill
2003-09-22
I 8 år har danskene hatt det. Nå har vi nordmenn hatt det i en drøy uke. Her på Jay.no har vi hatt det en halv dag - og det tar bare helt av!
Tidlig på 90-tallet fikk den danske serieskaperen Peter Madsen en kjempeutfordring: å lage en tegneserie over Jesu liv. Han brukte tre år på heltid på prosjektet som kom ut i Danmark i 1995. Og ENDELIG er den her på norsk.

Helt sheriff!
Det er bare en ting å si om denne boken: utrolig!
Jeg greide bare ikke å legge den fra meg - jeg ble sugd gjennom; side etter side. Uttrykk, nyanser, miljøer og skildringer var bare så utrolig gjennomarbeidede og kraftfulle. Jeg fikk boka i formiddag og har lest den grundig igjennom for lengst. Boka består av 135 ytterst lekre sider med glimrende akvareller og kulltegninger som skaper helt vanvittige stemninger.

Løp og kjøp!
Her er det ikke snakk om hvorvidt du skal kjøpe boka, men det er snakk om hvor fort du kan få fatt på den og hvor mange eksemplarer du har råd til! Dette er et definitivt MUST!

Ære og berømmelse for Peter Madsen
Peter Madsen har lang fartstid som prisbelønnet serietegner for Valhall-serien om Norrøn mytologi. Også for Menneskesønnen har det haglet med priser - VEL fortjent!
Et av kravene Madsen satte til Det danske bibelselskapet, var at han skulle få full kunstnerisk frihet med bilder og tekst. Dette har vært et klokt valg, for Madsen har evnet å se ting på nye måter og å hjelpe oss til å ryste litt opp i Bibelhistorier vi kanskje trodde vi kunne fullt ut ...

Ingen tegneseriebibel, men en gjenfortelling
Dette er ingen tegneseriebibel slik vi har sett eksempler på før, og utgir seg heller ikke for å være det. Skal jeg være kritisk må jeg nok inrømme at framstillingen i en 2-3 passasjer var slik at jeg i beste fall kan tilskrive dem Madsens subjektive opplevelser av teksten - i verste fall er de nok bare gale. Men hele fortellerkunsten til Madsen er så intim og drivende at du leser hele historien for det den er: Madsens personlige opplevelse av Jesus - fortalt gjennom apostelen Peters øyne.
For arkivets skyld stusset vi nok litt på Madsens utleggelse om Jesus og barna, beskrivelsen og Jesu motivasjon for utvelgelse av disipler, og Madsens avskjedsord fra fortelleren Peter som kunne synes noe "New Age"-inspirerte. Men så lenge dette presenteres som en personlig gjenfortelling er tabbekvoten langt større enn for en tegneseriebibel.

Ikke håndtekstet
Ellers bør det nevnes at boken ikke er håndtekstet. Det synes vi kanskje man burde vurdert. Fontene som brukes skal etterligne håndteksting, og er ganske gode. Det er ingenting å si på lesbarheten. Men så blir de også til tider altfor skarpe, og bryter opp og skaper utilsiktede kontraster i enkelte av rutene. Men dette er definitivt pirk. Menneskesønnen er et mesterverk!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone