Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Zum - Singel1Is it a bird? Is it a plane?
Plateanmeldelse

Zum - Singel1

En singel til repeatknappen
Holmedahl, Andreas
2002-12-12
Man skulle tro det ville være lett å anmelde en CD med kun to låter, men det var det absolutt ikke. Disse sangene er vidt forskjellig. En gripende ballade og en DeLillos-landeplage.
Det første sporet "Folket ingen har Z" er en følelsesladet ballade. Den har et noe salmeaktig preg i melodien, men bygges opp med orkester og en god og kraftig vokal.

Sangen bærer et budskap som bandet har gitt uttrykk for at er veldig viktig for dem: Med denne sangen prøver Zum å få oss til å se på abort på en måte vi ikke har gjort før, og helhetsinntrykket av sangen er så gripende at den sterkeste abortforkjemper kan "skifte side" - om så kun ut sangen.

Hadde det ikke vært for at jeg synes å ha hørt melodien før, og at sangen gjentar seg selv noe, ville den fortjent en sekser.

Toern
Det andre sporet "Filmen" er noe helt annet. Den starter i en funk-inspirert stil og beveger seg gradvis mot en krysning av de mindre flatterende sjangerbetegnelsene "Norsk pop" og "Kristen rock".

Sangen er veldig fengende og undertegnede har begynt å synge den i dusjen, selv om den ligner mer en landeplage enn en klassiker.

Det er uforståelig hvorfor vokalisten prøver å synge som Lars-Lillo Stenberg når vi på "Folket ingen har Z" har hørt hvor dyktig han egentlig er og hvor godt han gjennomfører sin egen stil. Han greier ikke å gjennomføre Lillo-stilen, noe som virker uproffesjonelt.

Teksten på sangen holder heller ikke mål. Det er greit nok at Zum ser på budskapet som viktigst og derfor vil synge på norsk, men kriserim og en punsj-line som "Leier den på video" hører mer hjemme i Lillelørdags "70-tallskameratene".

Det eneste lyspunktet i låta er en god oppbygning og instrumental gjennomføring.

Siden det faktisk er mulig å stoppe CD-spilleren etter første spor eller sette "repeat"-knappen på kan jeg anbefale "Singel1". Jeg går ut fra at "Folket ingen har Z" er hovedsporet, og gir "Singel1" derfor terningkast 4.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone