Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
_mosaic_signs_- Unnskyld, kan dere der opp si oss veien til buddhistmunkkonferansen? Foto: Pressebilde
Plateanmeldelse

_mosaic_signs_

Holmedahl, Andreas
2002-11-29
Koret Mosaic er ute med ny CD: _signs_. En CD med nesten ti forskjellige stilarter som kan få deg til å lure på om det plutselig er radioen som står på. Men en god radiokanal...
Jeg hadde ikke hørt om Oslokoret Mosaic før denne CD-utgivelsen og ble overrasket da jeg leste at koret hadde opprådt i flere store anledninger (les NRK, TV2 og TV-innsamlingen i England). Ikke bare ble jeg overrasket fordi jeg hadde hørt så lite om dem før, men da jeg først fikk _signs_ mellom hendene gav coveret meg assosiasjoner til et teknoband fra Østfold.

Ettersom CDen snurret og tonene veltet ut av høyttalerne ble jeg overrasket nok en gang. Det musikalske nivået er høyt. Mosaic leverer moderne korsang av ypperste kvalitet. Jeg vil ikke kalle det et gospelkor. Jeg vil egentlig ikke kalle det noe som helst. For mer variert enn dette blir det neppe.

På denne CDen er Mosaic innom funk, latino, RnB, pop-jazz a la D'Sound, hip-hop, singer/songwriter, urban gospel og til og med "norsk gospel" på lik linje med Reflex. Ja CDen er nesten for variert. Jeg har mer følelse av at det er radioen som står på. Men en god radiokanal. Alle stilarter dras like godt i havn på grunn av korets allsidighet, dyktige solister og gode musikere. I tillegg gir gjesteartistene Sigmund Groven og Kevin Max CDen et løft, selv om sistnevnte hjelper markedsføringen mer enn det musikalske. Den særdeles rene og gode produksjonen gjør at dette er en CD som er verdt å eie.

Men det er noe som plager meg... Selve det organisatoriske rundt CDen virker veldig som hastverksarbeid. _signs_ har mange flere spor enn nødvendig. Det er lagt inn flere "interlude"-spor (introer og stemningsskapende småklipp red.anm.) som virker unødvendige og sporet med Grytingslekten ser jeg ikke at hører hjemme på denne CDen i det hele tatt (selv om det er pent å høre på).

Plasseringen av sporene ser jeg heller ikke logikken i. Progressjonen er ulogisk og rotete, og sangen "_come on people_" er kun en omdøpt remix av forgående spor "_have you heard_" og burde derfor ligget som et bonusspor til slutt. Det hele blir toppet med at spor nummer fire har tre forskjellige navn. "_why should i worry_" på CDens bakside, "_your hand is over me_" i booklet'en og "_I can feel your power_" på promotion-singelen.

_signs_ er absolutt en CD som musikalsk sett vil øke nivået i CD-hyllen din, men den hadde hatt godt av noen arbeidstimer til før den gikk i trykken.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone