Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Bibelen 2Jesus - hippie på Lørenskog Foto: Fra boken
Anmeldelse:

Bibelen 2

- Jesus kommer til Lørenskog
Holmedahl, Johannes
2002-04-12
Are Kalvø er kjent for sine satiriske og humoristiske bøker om tv-titting, media og menn i grilldress. Nå har han tatt steget helt ut og lansert Bibelen 2. Men hvem prøver han å nå?
Bibelen 2 handler rett og slett om at Jesus kommer tilbake til jorden. Året er 2000 og stedet er Scandic Hotell Triaden på Lørenskog.

Jesus kommer fort i kontakt med andre rundt seg. Selv om han i starten ikke helt klarer å kommunisere, finner han raskt noen tollere å feste med. Etterhvert klarer Jesus å tilpasse seg kommunikasjonen i år totusen og legger fra seg billedbruk og innviklede svar. Media fanger raskt hans oppmerksomhet, og oppslagene kommer i alt fra Tabloid til NewYork Times. Portrettet, malt av Odd Nerdrum, er et høydepunkt i boken.

Illustrasjonene i boken er kanskje det som gjør boken interessant. Steffen Kverneland illustrerer så man det ene øyeblikket tror det er Finn Graff som står bak, og det andre øyeblikket ville vi gjettet på en ung serietegner i Pondus.

Målgruppe?
Likevel forstår jeg ikke hvem Are Kalvø og Steffen Kverneland prøver å nå med denne boken. De harsellerer hverken med Jesus eller kristne, og har tydelig satt seg godt inn i Bibelstoffet i prosessen. Det er media som får en trøkk - hvis det i det hele tatt er noen.

Dersom de ønsker å nå de kristne med boken er det skivebom. Boken er på ingen måte provoserende, men snarere ganske tam og snill. Jeg tenkte ikke over noen nye sider ved verken Jesus eller kristendommen mens jeg leste. Alle tankene var sagt og tenkt før... Kristne vil ha større glede av "Asfaltevangeliet" til David Åleskjær.

Ønsker han å nå ikke-kristne, eller kristen-kritiske bommer de også. For å kunne le av eller forstå poengene og historien, må han ha rimelig god Bibelkunnskap, kanskje hakket over gjennomsnittet av det en gjennomsnittlig nordmann har.

Lo to ganger
Jeg gledet meg til boken før jeg begynte å lese. Pleier å like Kalvøs bøker, men må innrømme en skuffelse denne gangen. Selv om boken er skrevet på så godt nynorsk at jeg glemmer at jeg leser noe annet enn bokmål, lo jeg bare to ganger i løpet av 184 sider... Og ikke ble jeg provosert heller...

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone