Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Stavangerdialekt i KulturkirkenSigvart Dagsland Foto: Johannes Holmedahl
Sigvard Dagsland:

Stavangerdialekt i Kulturkirken

Holmedahl, Johannes
2000-05-01
Kulturkirken Jacob er i ferd med å bli en ny kulturscene i Oslo. I den anledning holder en rekke kjente "kristne" artister konsert i den "nye" kirken. Søndag 7. mai inviterte Sigvart Dagsland til konsert.
Dagsland kunne by på en variert samling av låter fra forskjellige album. Og det har blitt noen sanger og albumer siden han begynte sin sangkarriere som en kvisete 18-åring i ten-sing-kor. 36-åringen har fortsatt mange fans - noe som var godt synlig på konserten i kulturkirken. Ca. 200 mennesker hadde samlet seg for å høre tilsynelatende kjente sanger. Publikum løftet konserten ved å synge med, klappe på de rette stedene og de ble mer enn bare tilskuere. Med seg hadde Sigvart Dagsland pianisten Bengt Egil Hanssen som presenterte en ny vri på flere av sangene.

Sin egen stil
Sigvart Dagsland har sin egen stil. En stil han har hatt lenge og som du finner igjen i alle sangene hans.
På en konsert med Dagsland får du garantert høre sanger du har hørt mange ganger før. Men dette er noe av poenget forteller Stavangergutten:
- Jeg synes det er viktig å spille sanger fra alle de ti albumene. Mange i publikum har fulgt med siden starten, og forventer å få høre de "gode gamle". Men selvfølgelig spiller jeg også nyere sanger - spesielt fra albumet "Fri" og "Det er makt i de foldede hender".
- Jeg har følelsen av at publikumet ditt stort sett er godt etablerte kristne. Hvem er egentlig målgruppen din?
- Det er alle og enhver - alle som vil høre, sier Sigvart og kan være sikker på at han ikke har uteglemt noen. - Stort sett er tilhørerne over 18 år, men jeg spilte nettopp på et stort russetreff, og ble godt mottatt der, føyer han til.

Ny plate
Sigvart Dagsland har utgitt tilsammen ti album. Det siste av dem, "Fri", kom ut i 1998. Men nå er det tid for et nytt album som kommer høsten 2000.
- Også dette albumet vil inneholde mye forskjellig, men vil bli litt annerledes enn de andre, forteller en ordknapp Dagsland. - Jeg har jobbet med det i mange år.
Platen vil bli gitt ut på eget selskap.
- Jeg må ha frihet, avslutter Sigvart før han haster ned i kjelleren på Kulturkirken Jacob.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone