Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Bestefar på Slåbrock 2000Uffe Foto: Runo Førrisdahl
Jerusalem:

Bestefar på Slåbrock 2000

Holmedahl, Johannes
2000-04-01
Siste dagen i mars hadde det svenske bandet Jerusalem, som en del av arrangementet Slåbrock 2000, konsert på Ørje Rådhus. Jerusalem, med Ulf "Uffe" Christianson i spissen, har holdt det gående siden 1975, men klarte likevel å få publikum i aktivitet etter hvert.
31. mars var det klart for Jerusalemkonsert. 350 unge og godt voksne var samlet på Slåbrock-festivalen for å høre 70- og 80-tallets store rocke-helter. Og de fikk det de kom for. Gode gamle rockelåter fylte Marker Rådhus gjennom et proffesjonelt lydanlegg som kunne ta pusten fra alle og enhver. Og selv om bassisten var syk og trommisten var på turné med Vikingarna :), svingte det like bra som det alltid har gjort. Men responsen kom for sent syntes Ulf Christianson, vokalisten i Jerusalem.
- Det løsnet mer og mer, og jeg følte at jeg fikk god kontakt med publikum spesielt på slutten. Men det er veldig gøy å spille på mindre steder, sier han på ekte superstjernevis. - Det trekker folk, "och det är kul".
Bestefaren underholdt, og ikke minst vitnet, for fulle mugger. Og selv om musikken kunne bli ensformig i lengden var tekstene klinkende klare og satt som de skulle. Og det er akkurat dette "Uffe" synes er viktig med låtene:
- Det er ikke musikken som er budskapet, men tekstene, sa 50-åringen. - Derfor treffer det "publiken" uansett musikksmak - det spiller ingen rolle om det er 70-talls musikk. Hvis folk bare har fått med seg musikken etter en konsert med Jerusalem, er det mislykket.
- Hvordan er det å nå dagens ungdom i forhold til for 20 år siden?
- Ingen forskjell, sier "Uffe" raskt. - Behovet er der som det alltid har vært. Når man snakker om Gud med folk er de veldig interessert.

Jerusalem var starten på moderne kristen musikk på et marked som det var vanskelig å komme inn i. Og Uffe mener at det fortsatt er et for dårlig kristent alternativ på musikkfronten.
- Kristen musikk er ikke populær, sier han provoserende. - Jerusalem startet moderne kristen musikk. Vi så at kristne var flau over det kristne musikken sammenlignet med AC/DC og Black Sabbath som var populært på 70-tallet, og vi ble et positivt alternativ til disse.

Det er vanskelig å si om Ulf Christianson er mest musiker eller evangelist. Men når svaret på ett spørsmål utvikler seg til å bli en halv times andakt, heller det kanskje mest mot evangelist...
Bestefar på Slåbrock 2000"Det er ikke musikken som er budskapet, men tekstene. Derfor treffer det "publiken" uansett musikksmak - det spiller ingen rolle om det er 70-talls musikk." Foto: Runo Førrisdahl

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone