Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Rå gospel på RockefellerFoto: Johannes Holmedahl
Safari:

Rå gospel på Rockefeller

Holmedahl, Johannes
2000-02-01
I slutten av januar hadde gospelkoret Safari konsert på Rockefeller i Oslo. Noe som skulle vise seg å bli to imponerende timer.
45 minutter etter skjemaet entret Safari scenen. Gospelkoret, som tilhører Norsk Misjonsforbunds Ungdom, kunne by på varierte musikalske godbiter i hele to timer. Bare varigheten i seg selv er imponerende.
Et stappfullt Rockefeller viste stor interesse for koret. Kanskje fordi de ikke bare spiller tradisjonell gospel, men også tør å blande inn andre stiler. Åpningen på konserten var en "medley" med blanding av moderne "D-sound"-sound, soul, 80-talls disco og tradisjonell gospel som "we are not ashamed". Safari skapte et virkelig godt show, og ga publikum det de ville ha. Skikkelig feiring av fyren fra Nasareth!
Et utrolig komp finpusset det hele. Trommeslageren Olaf, som for øvrig lignet på en britisk hippi, imponerte med proffe og kontrollerte rytmer og ikke minst en heftig trommesolo. Som avslutning dro koret i gang "He's real". En låt i funk-sjangeren som fikk hele salen til å koke, og som ble avsluttet med gitar-, piano-, bass- og trommesolo.

- Safari har holdt på i et par år, forteller musikalsk leder Eirik Kaasa. - Av reportoaret vi bruker er tre av sangene egenprodusert.
Gospelkoret har enda ikke gitt ut CD, men det kommer forhåpentligvis etterhvert, i følge Kaasa.
Safari kan igjen friste med konsert i Bærums misjonsmenighet den 25. februar.

Band og kor med et kristen budskap blir som oftest gitt så høye karakterer som mulig av kristne kritikere - bare på grunn av budskapet. Da blir det vanskelig å gi et band som Safari den strålende kritikken de fortjener. Gospelkoret skiller seg faktisk ut fra mengden, og viser at de går an å tenke nytt innenfor sjangeren. Lovsang på en så rå måte som Safari presenterer, er sjelden kost.
Rå gospel på RockefellerEi av solistene. Ryktene sier at hun egentlig er neger. Det kunne i alle fall høres slik ut... Foto: Johannes Holmedahl

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone