Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Jesus-freakene i mengden
DC-talk
DC-talk:

Jesus-freakene i mengden

Holmedahl, Johannes
2000-01-01
Du har sikkert hørt om DC-talk. Det er du ikke alene om. DC-talk er nemlig et av få «kristne» band som virkelig gjør det bra i markedet - sammen med alt fra Marylin Manson til Blur. Eller for å sitere Dagbladet: «Oppegående og friske».
DC-talk består av tre menn: Toby Mckeehan, Kevin Max Smith og Michael Tait. De tre, som alle har vokst opp i kristne hjem, utgjør bandet som har solgt noe sånt som 3 millioner kopier av albumet «Jesus Freak» i Statene. I Norge ble singelen fra albumet nr. 100 blant de mest spilte låtene på NRQ og «Mini-skuddet» i 1999. DC-talk har totalt seks utgivelser bak seg, og håper på at deres siste album, «Supernatural», skal selge like bra som «Jesus Freak». Bandet har vært satt i kategorien rap/funk/pop, men har med sitt siste album flyttet seg over i melodiøs-rock-bolken.

I begynnelsen...
Det hele begynte mens guttene gikk på Liberty University i Lynburg Virginia. Under studiene skrev Toby sangen Heavenbound. Han og Kevin fremførte låten for de andre studentene på universitetet og dette ble begynnelsen på dagens DC-talk. Navnet DC-talk står for «Decent Christian Talk», skriver de på sine websider. Andre mener navnet kommer fra initialene i Washington DC, som er guttenes hjemsted.

Godt mottatt
I November ‘97 besøkte bandet Norge. Førstevalget Vineyard ble byttet ut med Oslo Spektrum etter at arrangørene så etterspørselen. Og DC-talk tok Norge med storm. Til og med tabloid-avisene var positive til gruppen, selv om de startet anmeldelsen med: «Det er lett å rynke litt på nesen av artister som ønsker å forkynne kristendommen gjennom sin musikk, så sant du ikke har et kristent livssyn selv.» Men utover i anmeldelsen skryter anmelderen albumet opp i skyene, og kaller bandet «oppegående og friske, både når det gjelder arrangementer og kvaliteten over de musikalske.» Kritikeren sammenligner DC-talk med Nirvana, Red Hot Chilipeppers og Lenny Kravitz, og avlutter med at «det rekker så det holder!» Og det gjør det!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone