Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Everyday God!!!

- og se jeg er med dere alle dager?
2003-05-11
Hva i all verden, med oss ALLE dager? Er det mulig? Ja, det er akkurat det han sier, men spørsmålet er nok heller; er vi med han alle dager?? Er det virkelig mulig å være med HAN alle dager, tenke på han og prate med han?
"De sier det... de som vet, at det går an liksom, men jeg lurer veldig på hvordan man gjør det. Det er så mye som skjer hver dag, og dagene går så fort innimellom. Det er nesten som om jeg ikke rekker leksene engang, hvordan skal jeg da få tid til å prate med Gud hver dag? Og så er det så vanskelig å vite om han svarer når jeg ber til han, jeg hører jo aldri stemmen hans. Har virkelig prøvd mange ganger, å spørre han om råd, men jeg hører aldri svarene hans. Det er nesten som om jeg tror det er noe galt med hørselen min, for det virker jo som om de fleste andre hører det han sier..."

Sånn gikk jeg rundt og grublet lenge, tenkte at det var meg det var noe galt med siden jeg ikke hadde det samme nære forholdet til Gud som så mange andre hadde. Jeg ville jo så gjerne, men fikk det ikke til. Men så en dag ble jeg fortalt at det ikke var noe i veien med meg, bare det at jeg hørte med gale ører. At i stedet for å bruke de to «dingsene» som sitter på hvert side av hodet, så skulle jeg heller begynne å bruke de ørene som sitter på hjertet.

Høre med hjertet liksom??? Jeg syntes det hørtes merkelig ut, men ble fortalt at hørselsevnen der var utrolig godt tilpasset den frekvensen som Gud prater på. Dette måtte jeg prøve, men jeg skjønte fort at dette var en evne som måtte øves opp, for det er jo sjelden man er mester på noe man aldri har prøvd før. Jeg har for eksempel en bestekompis som jeg prater mye med, men vi ble ikke så gode venner på et øyeblikk. Vi var veldig mye sammen, prata mye og gjorde ting sammen. Etterhvert så visste jeg nesten hva han skulle si før han sa det. Sånn er det med Gud også, vi må bruke tid sammen med han ofte, og etterhvert så blir det enklere å høre det han sier. Bruke tid på han vil si å høre om han, prate med andre som kjenner han godt, lese det som står i Bibelen, be til han, gå på møter og i kirka. Det som og er lurt å gjøre er å fortelle Gud at vi virkelig ønsker å bli kjent med han, for da kan han trå til og gjøre det lettere for deg. Kan hende du ikke synes det er noe særlig spennende å lese i Bibelen, men Gud vet hvordan han kan fange interessen vår. Når vi setter han på saken, kan til og med det vi synes er kjedelig bli veldig spennende.

Det kan godt hende at jeg innimellom synes at Gud ikke prater så innmari høyt akkurat, og da tenker jeg at det kanskje kunne være lurt å lære han å rope litt. Da hadde vi tunghørte mennesker også hatt en mulighet til å få med oss alt han sa. Men det er godt å høre med hjertet, for Gud sender alltid så mye kjærlighet med i alt det han sier til oss menneskebarn. Det er godt å prate med han, for jeg vet at han alltid hører etter, han er en innmari god lytter!!!

Så begynn å be folkens, prat med Gud hver dag! Det behøver ikke være lange formulerte bønner, bare noen tanker innimellom som du forteller Gud, og så er du igang. Det er godt å ha han med hver dag, det er en trygghet å vite at en aldri er alene, at han alltid er der for deg!

Til slutt vil jeg gi dere et bibelvers som har betydd veldig mye for meg:
«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Når dere kaller på meg og kommer til meg med deres bønner, vil jeg høre på dere. Når dere søker meg skal dere finne meg. Ja, søker dere meg av et helt hjerte, lar jeg dere finne meg, sier Herren.» Jeremia 29,11-14

Hilsen Berit Elisabeth Vading,
ungdomsarbeider i ACTA i Nordland

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone